Arild Aasen, Sørmegleren, Sigmund Salthaug, Vindholmen Eiendom, Dag Werner Skeie-Langenes, Kruse Smith, Eivind Buckner, prosjektnavigator, Tom Krusche Pedersen og Torkil Mogstad fra Arendals Fossekompani som står bak utbyggingen hvor Kruse Smith er hovedentreprenør

Nå starter byggingen av Bryggebyen i Arendal

700 boliger kommer til å fylle det gamle industriområdet på Vindholmen. Nå starter byggingen av Bryggebyen – det største byutviklingsprosjektet i Arendal i nyere tid. 

Badestigen er symbolsk markering for byggestarten og blir det siste som monteres når totalentreprenør Kruse Smith er ferdig med første byggetrinn om to år.

- På rekordtid solgte vi 35 av de første 82 boenhetene som ble lagt ut for salg, sier eiendomssjef og prosjektleder Tom Krusche Pedersen i Arendals Fossekompani i en pressemelding. Det børsnoterte investeringsselskapet står bak utbyggingen av Bryggebyen, noen få kilometer fra Arendal sentrum.

I praksis er det en helt ny bydel som nå bygges i Arendal. Det gamle industriområdet Vindholmen er jevnet med jorden. Verkstedshallene og maskinene er borte. Nå skal det opparbeides badeplasser, lekeplasser og grøntarealer og mange boliger.

700 leiligheter skal bygges i løpet av en tiårsperiode. Første byggetrinn består av 82 enheter, inkludert prosjektets signalbygg. De første bryggeby-beboerne kan flytte inn sommeren 2021.

Leilighetene er fra 45 til 135 kvadratmeter. Prisene varierer fra 1,8 millioner til 11,8 millioner kroner.

- Det skal være mulig for alle generasjoner å finne en leilighet som passer i Bryggebyen. Vi har solgt leiligheter i alle størrelser og prisklasser, sier Pedersen.

Arendals Fossekompani legger store ressurser i å opparbeide nærområdet til Bryggebyen. I første byggetrinn etableres både det som kalles Lille-Pollen, et bryggeområde som ser til forveksling likt ut Pollen i hjertet av Arendal. I tillegg opparbeides Løkholmen, som var et yndet badested før industrien gjorde sitt inntog.

- Løkholmen blir hele Arendals nye badeplass og rekreasjonsområde. Vi rensker bunnen, rydder på land og reetablerer en gammel favoritt. Løkholmen får to nye gangbroer som gjør den tilgjengelig for alle som ønsker å ta turen ut. Dette blir vår gave tilbake til byen, sier Torkil Mogstad, styreleder i Vindholmen Eiendom og konserndirektør i Arendals Fossekompani.

- Det er et sterkt team som har utviklet den fantastiske Bryggebyen som vi nå skal realisere. Jeg vil rette en stor takk til Eivind Buckner i Prosjektnavigator, som har vært en nøkkelperson de siste årene, sier Mogstad.

Han takker også eiendomsmegler Arild Aasen i Sørmegleren, Sigmund Salthaug (Vindholmen Eiendom) og Geir Arne Hommefoss i Stærk&Co, som har bidratt med kompetanse opparbeidet gjennom mange år med store utbyggingsprosjekter.

Kruse Smith Entreprenør er tildelt totalentreprisen for realisering av første byggetrinn i Bryggebyen. Kontrakten har en verdi på rundt 185 millioner og inkluderer bygging av de første 82 leilighetene med parkeringskjeller. I tillegg kommer egne kontrakter på infrastruktur, utomhus og reetablering av Løkholmen som et friluftsområde for bading og sjøaktiviteter.

Bryggebyen er tegnet av de danske arkitektene Kasper Lorentzen (partner og arkitekt i Atelier Lorentzen Langkilde), Lin Skaufel (partner og arkitekt i Everyday Studio) og Rosa Lund (partner og landskapsarkitekt i STED By og Landskapsarkitekter).

(Klikk for større versjon)