LINK ansetter ny konkurransesjef

LINK arkitektur etablerer en ny konkurranseorganisasjon i konsernet og har ansatt arkitekt Andreas Nordström for å lede arbeidet i Norge.

LINK arkitektur har fått på plass tre nye konkurransesjefer i Norge, Sverige og Danmark som sammen skal besørge at selskapet alltid leverer høy arkitektonisk kvalitet og skal sikre en kultur for kreativ arkitekturfaglig utvikling i tråd med selskapets strategi.

Andreas Nordström driver i dag sitt eget arkitektkontor Identity Architecture i Stockholm sammen med to andre partnere. Han har tidligere erfaring som konkurranseansvarlig hos Kjellander Sjöberg hvor han var med og bygget opp bedriftens prosesser for konkurranseavvikling. I tillegg har han internasjonal konkurranseerfaring fra Tokyo hvor han jobbet hos den japanske arkitekten Sou Fujimoto med blant annet prosjektet Serpentine Gallery Pavillion og deltok i arkitektkonkurranser mot kontorer som OMA, David Adjaye, BIG, Ole Shereen og Sanaa.

- Jeg er veldig glad og stolt over muligheten til å være med på å bygge det nye konkurranseteamet og -modellen i Skandinavia. Denne satsningen til LINK er unik! Ved hjelp av den enorme fagkunnskapen som medarbeiderne besitter har vi en enestående mulighet til å løfte den arkitektoniske profilen til et nytt nivå, sier Andreas Nordström.

LINK arkitektur velger å satse strategisk på en konkurranseorganisasjon der konkurransesjefene i alle tre land vil samarbeide for å samle den beste kompetansen innen konsernet til ethvert prosjekt.

Arkitektkontoret har den senere tid vunnet flere betydningsfulle konkurranser; nytt mediebygg ved Høgskulen i Volda, nye Vennesla Kirke, Lambertseter Sykehjem, Hurum Helsehus og Torslandaskolan i Göteborg.

Tidligere i år ble arkitektkontoret hedret med Årets leilighetsprosjekt med Byhagen i Bergen, Årets skolebygg med Bjørlien Skole i Vestby samt den internasjonale prisen BREEAM award for beste offentlige byggeprosjekt med Horten videregående skole.

Andreas Nordström tiltrer stillingen som konkurransesjef i LINK arkitektur 1. september med plassering i Oslo.