Slår sammen Norprodukter Miljø med R3 Entreprenør og Øst-Riv.

Norsk Gjenvinning har inngått en avtale om å slå sammen Norprodukter Miljø AS med R3 Entreprenør AS og Øst-Riv AS, for å bygge videre på NG-konsernets satsing på å skape en fullverdig og konkurransedyktig nordisk aktør i rivesegmentet.

Norprodukter Miljø AS (Norprodukter) ble etablert i 1988 og har ekspertise innen rehabiliteringsprosjekter. Selskapet har spesialisert seg på innvendig rivning og saneringstjenester av bygg i drift, som for eksempel hoteller, kontorbygg og bedrifter som holder åpent under rehabiliteringen.

- Ved å inkludere Norprodukter inn i porteføljen, sammen med R3 Entreprenør AS (R3) og Øst-Riv AS (Øst-Riv), sikrer vi en enda bredere kompetanse innen rivning for Norsk Gjenvinning-konsernet, forteller Bjørn Arve Ofstad, divisjonsdirektør for Prosjektbaserte virksomheter i en pressemelding.

Tre varemerker
På samme måte som Øst-Riv, beholder Norprodukter sitt merkevarenavn.

– Norprodukter er et sterkt varemerke i bransjen og målet er å opprettholde både det interne miljøet og posisjonen selskapet allerede har i markedet. R3, Øst-Riv og Norprodukter skal rendyrke sine styrker, samtidig som sammenslåingen gir gode synergieffekter for utnyttelse av ressurser og kompetanse på tvers av de tre selskapene, heter det i meldingen.

- Vi ser store fordeler av å kunne øke spisskompetansen vår innen rivning. Norprodukter vil bringe med seg både faglig kompetanse og et sterkt varemerke som forbindes med kvalitet. De skal beholde sitt navn og brand og bidra til at vi tilsammen tilbyr alle tjenester innen miljøsanering og rivning, forteller Erik André Vee, som blir daglig leder for alle tre selskapene.

Ledelse og styre
Ivan Andersen, som i dag er daglig leder i Norprodukter, vil fortsatt ha en ledende stilling i selskapet gjennom å være avdelingsleder for Norprodukter.

- Bakgrunnen for at vi nå valgte denne sammenslåingen med Norsk Gjenvinning er mulighetene det gir våre medarbeidere. Jeg tror de synergiene vi vil skape på tvers av alle tre selskaper vil sikre oss en sterk markedsposisjon, samt gi muligheter for å utnytte ressurser på tvers av selskapene når det er behov. Det er viktig at vi fremover vil fortsette å rendyrke våre kompetanseområder. Dermed vil kundene våre få et enda bedre tilbud enn tidligere, som jeg gleder meg til å sette i gang med, forteller, Ivan Andersen.

Norprodukter vil bli inkludert inn i holdingselskapet Nordic Demolition, som samler rive-selskapene i konsernet, og hvor Bjørn Arve Ofstad er styreleder. Transaksjonen er avhengig av godkjennelse fra Konkurransetilsynet og forventet gjennomføring er 2. september 2019.