Illustrasjon: Rambøll

Veidekke bygger og rehabiliterer skole i Farsund

Vest-Agder Fylkeskommune har gitt Veidekke i oppdrag å bygge nytt skolebygg og rehabilitere eksisterende bygninger ved Eilert Sundt videregående skole i Farsund.

Kontrakten er en totalentreprise verdt 201 millioner kroner ekskl. mva, melder Veidekke i en pressemelding.

Veidekke har vunnet konkurransen om å få oppføre to nybygg på 4.760 kvadratmeter og 850 kvadratmetet over hhv. fire og tre etasjer. I tillegg skal to eksisterende skolebygg fra 1905 og 1999 moderniseres med blant annet akustiske tiltak, nytt tak, himlinger, båreheis mm.

- Vi takker for tilliten og gleder oss veldig til å fortsette det gode samarbeidet vi har hatt det siste året med fylkeskommunen gjennom oppføringen av tilbygget ved Eilert Sundt videregående skoles avdeling i Lyngdal. Skolebygg meget viktige bygg for samfunnet, noe som gir oss i Veidekke en ekstra glede og motivasjon. Det er spesielt moro å se gleden og entusiasmen hos barn og unge første dagen de får ta i bruk en ny skole, sier distriktsleder Atle Monan i Veidekke Bygg Agder.

- I Agder har vi de siste fem-seks årene til enhver tid hatt to til tre skoleprosjekter under bygging. På landsbasis har Veidekke hatt omlag 25 pågående skoleprosjekter de senere årene. Dette gjør at kompetansen vår både lokalt og nasjonalt er meget god, til glede for våre oppdragsgivere og ikke minst elever og lærere, avslutter Monan.

Kontrakten mellom Vest-Agder Fylkeskommune og Veidekke inneholder også opsjoner om tilleggsarbeider. Selve byggingen starter opp i løpet av august måned med ferdigstillelse i andre kvartal 2021.