Hovden Hytteservice får rv. 36-kontrakt

Hovden Hytteservice AS tilbys kontrakten for å bygge ny rv. 36 langs deler av Seljordsvannet.

Fem aktører leverte inn tilbud i konkurransen om hvem som skal få bygge de tre kilometerne med ny veg. Oppdraget er en totalentreprise hvor entreprenøren skal stå for både prosjektering og bygging av den nye vegen.

- Hovden Hytteservice AS vant konkurransen fordi de hadde tilbudet med det beste forholdet mellom pris, kvalitet og oppdragsorganisasjon, sier prosjektleder Helene Byre i Statens vegvesen i en pressemelding.

I kriteriene for tildeling av kontrakten, er flere forhold vurdert. I konkurransen ble vurderingen av tildelingskriteriene regnet om til kroner. For hver av kriteriene kvalitet og oppdragsorganisasjon gis det fra 0-15 millioner kroner i fratrekk. Det betyr at jo høyere score som oppnås for kriteriene, jo lavere blir konkurransesummen.

Hovden Hytteservice AS hadde den nest laveste tilbudssummen, men oppnådde høyere score på tildelingskriteriene, slik at tilbudet samlet blir regnet som det beste tilbudet. Konkurransen har blitt avgjort i to omganger. Tilbyderne har levert to konvolutter, først har tildelingskriteriene blitt gjennomgått og vurdert. Deretter ble konvoluttene med prisene åpnet. Tilbudene varierte fra cirka 96-148 millioner kroner.

Nå har alle tilbyderne klagerett i ti dager, slik at kontraktsignering vil skje den 20. juni. Entreprenøren kan etter signeringen starte med prosjektering og klargjøring for byggestart til høsten.

De fem tilbyderne var i uprioritert rekkefølge:

  • Morgedal_Roadbrigde JV
  • Hovden Hytteservice AS
  • Contexo AS
  • Isachsen Anlegg AS
  • Bertelsen og Garpestad AS