Foto: Hellvik Hus

Hellvik Hus Gruppen kjøper Hellvik Hus Sotra

Oppkjøpet av Hellvik Hus Sotra fra selskapet Raptus ble formelt gjennomført i mai.

Det skriver Hellvik Hus Gruppen i en pressemelding fredag.

Hellvik Hus Gruppen AS kjøper 100 prosent av aksjene i Hellvik Hus Sotra AS av Raptus AS, som eies av Jarle og Gunn Turøy. Jarle Turøy stiftet i 1995 det som i dag er Hellvik Hus Sotra, under navnet Norrøna Hus AS. Norrøna Hus ble en del av Hellvik Hus-kjeden i 1999, og skiftet navn til Hellvik Hus Sotra i 2009. Hellvik Hus Sotra holder til på Ågotnes utenfor Bergen, og omsatte i 2018 for omtrent 52 millioner kroner.

Bakgrunnen for salget av Hellvik Hus Sotra til Hellvik Hus Gruppen er at Raptus-eierne ønsker å trappe ned, samtidig som firmaet skal fortsette uten dem, heter det i pressemeldingen.

– Denne bedriften har vært babyen vår i mange år. Vi har bygget opp et sunt og inntektsbringende firma, med dyktige ansatte og en god organisasjon. Samtidig har vi hatt et strålende samarbeid med Hellvik Hus Gruppen siden vi gikk inn i Hellvik Hus-kjeden, og vi er trygge på at de vil gjøre det som trengs for at firmaet skal utvikle seg videre, sier Jarle Turøy.

Oppkjøpet ble formelt gjennomført 7. mai.

Administrerende direktør Harald Henriksen i Hellvik Hus Gruppen uttaler i meldingen at oppkjøpet er et fornuftig steg for boligkonsernet.

– Hellvik Hus Sotra er en stødig bedrift som har etablert en sterk posisjon lokalt. Sentralisering er noe vi vet foregår over hele landet, også i Bergensområdet. Da er det fint å være godt representert rundt de store byene. Vi har stor tro på at daglig leder Geir Algrøy og de andre ansatte vil fortsette å drive bedriften videre på en god og fornuftig måte i samarbeid med oss, sier Henriksen.