Brånås avfallsdeponi i Skedsmo er omtrent 50 år gammelt og inneholder mellom 800.000 og 900.000 kubikkmeter gammelt avfall. Illustrasjon: Multiconsult

Skedsmo kjøper ut eierne av hus over søppelfylling

22 av boligeierne ved søppeldeponiet i Skedsmo kjøpes ut av kommunen.

Det skriver NRK i en artikkel på sine nettsider fredag.

Styreleder i Lillehaugen borettslag, Marianne Mikkelsen, er én av totalt 22 boligeiere som Skedsmo kommune har besluttet å kjøpe ut.

– Det var ingen andre som kunne kjøpe de leilighetene. Det kommer metangass inn, og husene har setningsskader. De er ikke beboelige, sier Mikkelsen til NRK.

Skedsmo-politikerne vedtok i fjor høst at kommunen skulle kjøpe leilighetene som er plassert over gamle Brånås avfallsdeponi, men partene har, ifølge NRK-artikkelen, vært uenige om hvilke utkjøpsregler som skulle gjelde.

Beboerne mente kommunen ikke ville betale nok penger til at de kunne skaffe seg en tilsvarende bolig et annet sted. Kommunen mente de ga et godt nok tilbud.

Partene skulle møtes i retten for å avgjøre striden senere denne måneden, men etter at de nå er enige om pris, kan rettssaken avblåses, heter det i artikkelen.

Kommunen har ment at de ikke plikter å kjøpe ut boligeierne. Før jul så besluttet de imidlertid å kjøpe ut de 22, fordi det skal graves rundt akkurat disse husene, og de da vil bli ubeboelige, skriver NRK.