Tore Fredriksen fra Omsorgsbygg (til venstre) og Ingvar Røang fra Thorendahl signerte kontrakten om å etablere Eikenga midlertidige brannstasjon. Foto: Omsorgsbygg

Thorendahl bygger midlertidig brannstasjon i Oslo

Thorendahl og Omsorgsbygg Oslo KF har signert kontrakt om å etablere en midlertidig brannstasjon på Eikenga i Oslo.

Brannstasjonen på Bryn skal, ifølge en pressemelding fra Omsorgsbygg, midlertidig flyttes til Eikenga, ettersom den nye Hovedstasjonen skal etableres der Bryn brannstasjon ligger i dag.

– Det er et puslespill å etablere både Hovedstasjon og sentrumsbrannstasjon, samtidig som beredskapen i Oslo by ivaretas, sier administrerende direktør i Omsorgsbygg Tore Fredriksen i pressemeldingen.

– Løsningen er å bygge en midlertidig brannstasjon på Eikenga som skal dekke området til Bryn brannstasjon. Den skal stå klar mot slutten av dette året, og kan tas i bruk rundt årsskiftet. Etter at Hovedstasjonen tas i bruk i 2023, skal Eikenga brannstasjon demobiliseres, sier han.

Hovedstasjonen er besluttet at skal bygges på området der Bryn brannstasjon ligger i dag, og skal huse både Vann- og avløpsetaten og Brann- og redningsetaten, skriver Omsorgsbygg i meldingen.

– Å kontrahere prosjekter med en betydelig byggherre som Omsorgsbygg er viktig, og bekrefter at vi har satt sammen en prosjektorganisasjon som tilfredsstiller kravene Oslo kommune stiller, med blant annet Oslomodellen. Thorendahl har internt krav fra sin eier AF Håndverk om å oppfylle Oslomodellen i alle prosjekter. Derfor er denne kontrakten med miljøet som faktisk praktiserer Oslomodellen en tillitserklæring vi setter pris på, sier Ingvar Røang, daglig leder i Thorendahl.