Toppen på Bestseller Tower i Brande blir Danmarks høyeste punkt, nesten 370 meter over havet. Illustrasjon: BestsellerToppen på Bestseller Tower i Brande blir Danmarks høyeste punkt, nesten 370 meter over havet. Illustrasjon: BestsellerToppen på Bestseller Tower i Brande blir Danmarks høyeste punkt, nesten 370 meter over havet. Illustrasjon: Bestseller

Planlegger Vest-Europas høyeste skyskraper i dansk tettsted

En 320 meter høy skyskraper planlegges i et tettsted med kun 7.000 innbyggere i Danmark.

I det danske tettstedet Brande på Midtjylland planlegges byggingen av et 320 meter høyt tårn, det høyeste bygget i Europa vest for Russland som man kan oppholde seg i, kun noen få meter lavere enn det 324 meter høye Eiffeltårnet.

Planene om å bygge tårnet ble godkjent i kommunestyret i Ikast-Brande i midten av mars, skriver The Washington Post i en artikkel på sine nettsider.

Det er klesgiganten Bestseller som står bak planene, og Bestseller Tower skal bli bedriftens nye hovedkontor. Bestseller ble grunnlagt i Brande på 1970-tallet, og står blant annet bak merker som Jack & Jones og Vero Moda. Tårnet er planlagt med ferdigstillelse i 2023, og blir da det suverent høyeste bygget i Brande, et sted med omtrent 7.000 innbyggere.

Bestseller uttaler overfor Byggeindustrien at de har satt seg som mål å gjøre prosjektet i henhold til de bærekraftige standardene skissert av German Sustainable Building Council (DGNB).