Foto: NRC Group

NRC Group skal oppgradere Nordlandsbanen

NRC Group er tildelt en kontrakt av Bane NOR for jernbanetekniske arbeider på Nordlandsbanen. Entreprisekontrakten har en verdi på 123 millioner kroner med en opsjon på ytterligere 75 millioner kroner.

NRC Group skal fornye sviller på flere strekninger av Nordlandsbanen i løpet av 2019 - 2021. For 2019 planlegges det svillebytte på totalt 27 sporkilometer, på strekningene Lassemoen – Namsskogan og Mjavatn – Svenningsdal. I 2020 skal det videre fornyes sviller på totalt 21 sporkilometer og i 2021 totalt 25 sporkilometer. I tillegg kommer en opsjon for svillebytte på totalt 43 sporkilometer i 2022. I entreprisekontrakten skal det også utføres sporjusteringer og signaltekniske arbeider.

- Vi er svært tilfredse med å sikre oss nok en sporkontrakt i det norske markedet. Vi er klare til å gå i gang med det som tegner å bli et et langvarig og omfattende prosjekt på banen som knytter sammen Norge fra nord til sør, sier Henning Olsen, konsernsjef i NRC Group.

- Vi jobber hver dag for å sikre at landet vårt har en bærekraftig infrastruktur og er stolte av å være en del av prosjekter der man sikrer økt miljøvennlig transport av mennesker og gods, sier Olsen.

Prosjektet har oppstart august 2019, med planlagt ferdigstillelse november 2021. Det er en klagefrist på 10 dager for tildelingen av kontrakten, og en endelig signering vil først skje etter utløpet av denne perioden.