Illustrasjon: LINK arkitekturIllustrasjon: LINK arkitekturIllustrasjon: LINK arkitektur

LINK tegner nye Vennesla kirke

LINK arkitektur skal tegne nye Vennesla kirke. Det nye kirkeanlegget skal supplere gamle Vennesla kirke og fungere som ny hovedkirke i sognet.

Det skriver LINK arkitektur i en pressemelding mandag.

Av totalt 29 søkere, gikk tre arkitektkontorer videre til selve konkurransen om å tegne kirken, heter det i meldingen.

Forslaget fra LINK arkitektur har, ifølge meldingen, hatt fokus på å balansere ønsket om et sakralt og skulpturelt bygg med krav til funksjonalitet og brukervennlighet for menighet og ansatte i kirken. Det er lagt vekt på å skape et bygg som er sosialt, økonomisk og miljømessig bærekraftig. Bygget er utformet med respekt for den gamle kirken på tomten, men står samtidig frem som et selvstendig og tydelig sakralt bygg som med klarhet viser at dette er nåtidens og fremtidens hovedkirke i byen, skriver LINK.

Vinnerprosjektet heter «Samklang», og juryen roser prosjektet blant annet for god planløsning.

«Etter juryens vurdering er det forslaget «Samklang» som har løst oppgaven best og som har samlet det største utviklingspotensialet i forhold til evalueringskriteriene. «Samklang» har en fin rytme og størrelse og har kommet langt i artikuleringen av rommene og arkitektonisk integreringen av konstruksjonen i arkitekturen. I kirkerommet er bruken av konstruksjonens tykkelse til å filtrere lys og utsyn både poetisk og overbevisende», skriver juryen.

«Samklang» har en ryddig og god planløsning som legger til rette for sambruk og aktivitet på tvers av generasjoner. Plassen foran kirken virker samlende og inviterende med felles inngang og fordelingsrom for alle. Den nye kirken harmonerer godt med nåværende kirke og står frem som som et tydelig fondmotiv i enden av landskapsrommet», skriver juryen videre.

Vinnerprosjektet ble enstemmig valgt av juryen, heter det i pressemeldingen.