Origo

Consto Øst har ferdigstilt 78 leiligheter i Gjøvik sentrum. – Det har vært et bra prosjekt for oss, kommenterer prosjektleder Ole K. Herlofsen.

Fakta

Sted: Strandgata 32, Gjøvik

Prosjekttype: 78 leiligheter og næring

Bruttoareal: Cirka 10.000 kvadratmeter, hvorav 2.500 kvadratmeter parkering og 500 kvadratmeter næring.

Totalentreprisekontrakt eks mva: kr 162 millioner kroner

Byggherre: Gjøvik Boligpark

Totalentreprenør: Consto Øst

Arkitekt: MAKE Arkitekter

Landskapsarkitekt: Feste Kapp

Rådgivere: RIB, RIVA, RIBfy, RILyd: Sweco lRIV, RIE: Norconsult l RIBr: Firefly l RIG: Løvlien Georåd l BIM: Pro-Consult

Underentreprenører og leverandører: Rørlegger: GK Rør l Ventilasjon: GK Inneklima l Elektro: Bakke El-installasjon l Riving: Buskerud Gjenvinning l Grunnarbeid: Paul Berg l Utomhus: Akershusgartneren l Landmåling: Mjøsplan l Spunt: Br. Myhre l Betongarbeider: Betonorte l Plattendekker: Systemblokk l Badekabiner: Norac l Heis: Orona l Parkett: Norgesgulv l Kjøkken: HTH l Stål: Næsset Mek. Verksted l Brannisolering: Firesafe l Vinduer: Optimera l Tømrer: Østerås Bygg l Rekkverk, glassfasader og dører: Sagstuen l Radonmembran: Radonmannen l Maler: Bohlin / SH Maler l Innerdører: Swedoor l Ståldører: Daloc l Lydgulv: Lydgulv-systemer l Flisarbeider: Mur og Flisarbeid l Pussfasader: Hilmatis l Nettingboder: Troax l Porter: Norport l Systemhimlinger. Rovik Montasje l Vindeltrapp: Weland l Lås og beslag: Lås & Sikring l Blikkenslager: Skoglund blikkenslagerverksted l Solskjerming: Scandic Markiser

Prosjektet, som går under navnet Origo, ligger vis-à-vis handlesenteret CC på Gjøvik, og består av tre leilighetsbygg med fem, sju og ti etasjer med til sammen 78 leiligheter, næringsarealer på bakkeplan og parkeringsanlegg i underetasjen. Origo er tegnet av det Oslobaserte arkitektselskapet Make AS, og det er Gjøvik Boligpark AS som er byggherre. Barlindhaug Eiendom AS, Inge Falck Olsen og Coop Norge Eiendom AS, står bak byggherreselskapet.

Ny i markedet

Consto Øst AS, som har utført prosjektet i en totalentreprise, er å regne som en ny aktør i markedet i og rundt Gjøvik. Prosjektleder Ole K. Herlofsen forteller at Origo er det første prosjektet både han og resten av entreprenørens organisasjon gjennomfører i Innlandet.

– Consto Eide har flere prosjekter i Innlandet, men Consto Øst har ikke mange prosjekter i denne delen av landet. Når man er ny i et marked må man gjøre seg kjent med nye samarbeidspartnere og det føler jeg har gått bra. Vi har hatt med oss mange dyktige aktører i prosjektet, og har så langt det har vært mulig valgt lokale underentreprenører og leverandører, sier prosjektlederen.

– Vi mener det er viktig å bygge relasjoner i det lokale leverandørmarkedet, ikke minst med tanke på senere prosjekter. I Origo-prosjektet fikk vi inn lokale aktører på blant annet elektro, ventilasjon, rørlegger og grunnarbeider, fortsetter han.

Gode kvaliteter

Origo-leilighetene varierer fra 24 til 170 kvadratmeter. Utbygger har lagt vekt på leiligheter med gode planløsninger og mye lys. Vannbåren varme i gulver og ettstavsparket trekkes frem som eksempler på kvaliteter i leilighetene.

Samtlige leiligheter har private balkonger eller terrasser og dette kombineres med et flott uteareal i kvartalet. En trapp opp fra Strandgata og en stor åpen passasje sørger for fri offentlig ferdsel mellom de tre bolighusene, men utbygger har også lagt vekt på at det skal være mer skjermede soner for beboerne med blant annet lekeapparater, beplantning og sittebenker.

Roser arkitekt

Ifølge prosjektleder Herlofsen er bolighusene plasstøpte med plattendekker, og byggene har pussede fasader med innslag av royalimpregnert panel. I nederste etasje ut mot Strandgata er det næringsarealer med store glassfasader. Herlofsen mener arkitekt fortjener ros for utformingen av prosjektet.

– Jeg synes arkitekt har løst dette prosjektet på en meget god måte. Det har blitt tre fine leilighetsbygg med gode kvaliteter, med litt ulik geometri og med et fint uterom i midten, fastslår han.

Prosjektlederen opplyser at den første leilighetsblokka sto ferdig allerede til jul, mens leilighetshus nummer to, og delvis nummer tre, sto ferdig i slutten av januar. De siste leilighetene med mest tilvalg var innflyttingsklare i mars.

– De som flyttet inn først har allerede bodd der i 4-5 måneder og inntrykket er at kjøperne er godt fornøyd med leilighetene sier han.

Mye snømåking

Ifølge totalentreprenørens prosjektleder har det ikke vært et prosjekt med de store tekniske utfordringene.

– Det har på mange måter vært et standard boligprosjekt,
med alt det innebærer. Den tøffeste utfordringen var kanskje den snørike vinteren i 2018. Vi holdt da på med grunn- og betongarbeider og måtte bruke en del tid og ikke minst penger på snømåking, sier Herlofsen.

– Det er selvsagt også utfordringer knyttet til logistikk når man bygger ut et kvartal midt i en by. Det som var veldig positivt i dette prosjektet var at vi forholdt oss til en meget samarbeidsvillig kommune, som har vært flinke til å ta raske beslutninger, ikke minst i forhold til logistikk og stenging av veier i byggeperioden, avslutter han.


Flere prosjekter