Valle Wood. Foto: NCC

Ett år uten fraværsskade i NCC Building Norge

NCC markerer i dag ett år uten fraværsskader i NCC Building Norge.

- Dette er en viktig milepæl i vårt sikkerhetsarbeid og vi markerer dette i dag på våre byggeprosjekter. Ett år uten fraværsskader er ikke noe som kommer av seg selv. Her har alle våre ansatte tatt tak i utfordringen og bidratt gjennom sikker utførelse av arbeidet og høy bevissthet rundt egen og andres sikkerhet på arbeidsplassen, sier HMS-sjef Harald Evensen.

HMS-sjefen mener den høye involveringen og engasjementet i prosjektet har vært nøkkelen for å unngå alvorlige skader.

- Alle ansatte skal takkes for den gode innsatsen. I tillegg mener jeg verneombudene skal få den honnøren de fortjener. De har en viktig rolle og de har alle sammen tatt tak i sikkerheten og løftet bevisstheten rundt egnen og arbeidskollegaers sikkerhet, sier Evensen.

- En god sikkerhetskultur preges av engasjerte ledere og medarbeidere. Et prosjekt hvor alle tar ansvar for egen og andres sikkerhet, skaper et godt og veldrevet prosjekt. Jeg er svært glad for at Building Norge har nådd milepælen ett år uten skader med fravær, sier konsernsjef Tomas Carlsson.

Den gode sikkerhetskulturen skal Building ta med seg videre og fokusere ytterligere på uønskede hendelser og å holde på det høye engasjementet i alle byggeprosjekter. Å lære av hverandre, både positive og negative hendelser vil stå sentralt i sikkerhetsarbeidet i tiden fremover.

- Det viktigste er å holde fokuset og engasjementet alle ansatte har vist det siste året. Alvorlige hendelser, som gir fraværsskader, må vi jobbe for å unngå slik at det blir noe vi bare leser om i historiebøkene, avslutter HMS-sjef Harald Evensen i NCC Building Norge.