Finner energiløsninger sammen med næringen

Undervisningsbygg-direktør Rigmor Hansen fortalte på Sammen2020 at de har brukt og vil bruke næringen mer for å finne gode løsninger – blant annet på energi.

Undervisningsbygg som er ansvarlig for de fleste skolene i Oslo, viste til at de i stadig større grad blir pushet av Byrådet i Oslo til å finne innovative energiløsninger, og å sette stadig hardere energikrav. Her har de fått og vil ha hjelp av resten av næringen.

- I Undervisningsbygg har vi mange ganger benyttet innovative anskaffelser og har gode resultater med det, sa Hansen under sitt innlegg, og viste til et eksempel.

- Vi har en utfordring med varierende strømbehov på skolebygg. Å finne smarte måter å jobbe på er viktig. Vi arrangerte en leverandørkonferanse om smart energibruk og lagring av solenergi. Ut av det kom det flere interessante forslag vi skal teste ut. Å bruke bransjen for å få gode løsninger, er noe vi i større grad ønsker å bruke, la hun til.

Ut av konferansen kom forslag på hvordan de kan bruke energien på hurtigladere, lage med brukte elbilbatterier eller bruk med intelligent styring. Dette er alle forslag som man nå vurderer på nye Holmlia skole.