Nationaltheateret i Oslo. Foto: Espen Espevalen / Scanstockphoto

Disse kjemper om prosjektering av Nationaltheatret

Statsbygg har valgt åtte grupper som inviteres til å gi tilbud om prosjekteringskontrakten på rehabilitering av Nationaltheatret.

Statsbygg skal utarbeide et forprosjekt for oppussing av Nationaltheatret på oppdrag fra Kulturdepartementet. I en prekvalifisering søkte 15 grupper om å delta i konkurransen. Av disse er nå åtte valgt ut til å gi tilbud på prosjekteringen av rehabiliteringen.

- Gruppene er valgt ut både på grunnlag av soliditet, kompetanse og tidligere erfaring, sier kommunikasjonsdirektør Hege Njaa Aschim i Statsbygg. – I dette prosjektet har vi i valg av firmaer lagt vekt på overførbar kunnskap og erfaring med rehabilitering og antikvarisk restaurering, men også erfaring med bygg for teater eller scene spesielt, kan hun fortelle. – De utvalgte har alle godt kvalifiserte, arkitekter, landskapsarkitekter og rådgivende ingeniører innen flere fag.

I sitt endelige valg av prosjekteringsgruppe vil Statsbygg legge vekt på både kvaliteten og pris i tilbudene. Gruppene har frist til å komme med tilbud 10. mai, og Statsbygg vil ta sitt endelige valg i løpet av juni.

De åtte valgte gruppen er (i tilfeldig rekkefølge):

WSP Norge, Arkitektskap AS, AIX Arkitekter AB, WSP Teknikk AS, Ingeniør Per Rasmussen AS og Asplan Viak

NSW Arkitektur AS, Pir II Arkitekter, Norconsult, Ingeniør Per Rasmussen AS, DIFK, Studio Oslo Landskapsarkitekter og Tekka

Sweco Norge AS, Ratio Arkitekter, Origo arkitektgruppen AS og Futhark arkitekter AS

Snøhetta Oslo AS, ÅF Advansia og ÅF Engineering AS

Lund Hagem Arkitekter AS, Burrell Foley Fischer LLP, MOE AS, Ingeniør Per Rasmussen AS, Bollinger+Grohmann Ingeniører AS og Dronninga Landskap AS

Nordic Office of Architecture AS, Allford Hall Monaghan Morris Architects, Haptic Architects, Norconsult AS

Multiconsult Norge, 4B Arkitekter AS, Dyrvik Arkitekter AS, Erichsen & Horgen AS og SLA Norge

Arkitema Architects AS, Reiulf Ramstad Architects, COWI og NIRAS