Hans Kristian Seterlund. Foto: Consto

Solid Consto-resultat i Norge, tap i Sverige

Årsresultatet 2018 for Consto-konsernet viser en nedgang sammenlignet med året før.

Konsernets samlede omsetning i 2018 endte på 5,2 milliarder kroner, en nedgang på 420 millioner kroner sammenlignet med året 2017. Resultat før skatt endte på 30 millioner kroner, mot 247 millioner kroner samme tidspunkt i fjor. Nedgangen i omsetningen er et resultat av at omsetningen i Sverige er redusert med 800 millioner kroner.

- Consto-konsernet kan vise til et resultat med margin på over fem prosent (229 millioner kroner) i Norge, mens virksomheten i Sverige ga et underskudd på 199 millioner kroner før skatt. Det har vist seg at vi vokste for fort og det har vært mer krevende enn forventet å oppnå lønnsom drift i Sverige, sier administrerende direktør i Consto-konsernet, Hans Kristian Seterlund.

- I 2018 har vi jobbet med omstrukturering av vår virksomhet i Sverige. Nå mener vi å ha kontroll der, og vi vil få en forsiktig vekst i 2019, legger han til.

Seterlund fremhever byggvirksomhetene i Nord-Norge, Trøndelag og i Bergen, samt anleggsvirksomheten, som alle leverer meget bra resultat.

- Det har vært jobbet godt i alle selskapene, og i 2018 har vi også utvidet virksomheten vår. I mars ble Consto etablert i Sogn og Fjordane, og høsten 2018 kjøpte vi opp et lokalt selskap på Svalbard. Dermed er vi nå etablert i hele Norge fra Kristiansand i sør til Svalbard i nord. Vi har også i løpet av 2018 etablert anleggsvirksomhet i Midt-Norge og i Sør-Norge, framholder Seterlund.

Ved inngangen av dette året hadde konsernet en samlet ordrereserve på 8,9 milliarder kroner.

- Det jobbes godt overalt, og vi er i godt driv. Så langt ser det ut til at 2019 blir et godt år, sier Seterlund. Consto er et entreprenørskonsern med hovedkontor i Tromsø. Datterselskapene driver sine virksomheter i Nord-Norge, Svalbard, Midt-Norge, Vestlandet, Sørlandet og Østlandet. Consto har også virksomhet i Sverige gjennom datterselskapet Consto AB. Consto har i overkant av 900 ansatte i Norge og Sverige.