Jon Sandnes i BNL og Liv Kari Skudal Hansteen i RIF samler toppene i bygg- og anleggsnæringen. Arkivfoto

Samler bygg- og anleggstoppene for å løfte næringen

Bransjestrategien «BAE-næringen Sammen 2020» skal synliggjøre bygg- og anleggsnæringen som en lønnsom, fremtidsrettet og respektert næring i Norge. Allerede har mange av landets største næringsaktører blitt med.

Torsdag 25. april arrangerer BAE-rådet konferansen «Fremtidens byggenæring» på Ullevaal stadion i Oslo. Her skal målene i «BAE-næringen Sammen 2020» drøftes og klargjøres av bygg- og anleggsnæringens ledende stemmer.

Sammen 2020 har fire definerte mål:

  1. Synliggjøre BAE-næringen som en lønnsom, fremtidsrettet og respektert næring
  2. Synliggjøre BAE-næringens verdiskaping og betydning for samfunnet (både regionalt og nasjonalt)
  3. Vise BAE- næringen som en viktig næring og som største fastlandsnæring
  4. Vise at BAE-næringen er en helt sentral næring for å nå FNs bærekraftmål

– Vi ønsker å etablere en egen arena for toppledere som bidrar til å fremsnakke Norges største fastlandsnæring. Målet er å sette næringen vår enda tydeligere på kartet, sa Jon Sandnes (BNL) og Liv Kari Skudal Hansteen (RIF) til Byggeindustrien tidligere i år.

Sandnes sitter som leder av BAE-rådet og Hansteen har ledet arbeidsgruppen for den nyopprettede satsingen. Hansten åpner møtet på Ullevaal stadion 25. april.

Rundt 75 ledere fra store, mellomstore og mindre bedrifter innen bygg og anlegg har sagt seg villige til å stå sammen og etablere en felles front for en konkurransedyktig BAE-næring.

– Det er første gang en samlet BAE-næring jobber mot et felles mål på denne måten, og det er meget positivt at prosjektet har blitt så godt tatt imot, kommenterte prosjektleder Jan Halstensen i «BAE-næringen Sammen 2020» den gang.