Brua over Beitstadsundet kan bli flere uker forsinket

Ferdigstillelse av brua over Beitstadsundet i Steinkjer kommune kan bli flere uker forsinket, skriver Trønder-Avisa. 

Prosjektleder Jo Bernt Brønstad i Statens vegvesen, som er byggherre på vegne av fylkeskommunen for den nye fylkesvei 17 nord for Steinkjer, opplyser til avisaat det kan bli utfordrende for entreprenøren, det kinesiske selskapet Sichuan Road and Bridge Group (SRBG) å bli ferdig innen fristen som er 6. desember i år. Dette kan i så fall bli andre gang at fristen for ferdigstillelse må forlenges.

Det skapt stor politisk røre høsten 2017, ikke minst i tidligere Nord-Trøndelag fylkeskommune, da anbudet om å bygge den 580 meter lange brua over det trange sundet innerst i Trondheimsfjorden, gikk til et kinesisk selskap. De politiske reaksjonene førte til at anleggsarbeidene med brua kom i gang senere enn planlagt, og sluttdato for når brua skulle stå ferdig, ble forlenget fra 31. oktober til 29. november i år. Nå blir denne datoen forlenget på nytt, men heller ikke det kan bli siste gang.

Trønder-Avisa skriver at det er problemer med støping av de tre pilarene som skal bære brukonstruksjonen, som er forsinket. De skulle etter planen være ferdigstøpt nå til påske. Nå tyder mye på at arbeidet ikke er avsluttet før en gang i juni. 

Beitstadsundbrua er en del av den nye fylkesvei 17 som bygges fra Dyrstad nord for Steinkjer og til Sprova 8,5 km lenger nord.