Anne Glomnes Rudi

Har ansatt bærekraftsleder for NIRAS i Norge

Anne Glomnes Rudi er ansatt som norsk leder for Bærekraft i NIRAS.

Hun får med dette ansvaret for miljø, energi og Promitek Oljeutskillerservice som allerede er etablerte tjenester NIRAS tilbyr i det norske markedet.

- Langvarig og strategisk satsing på ingeniørenes bidrag til å nå de globale bærekraftsmålene, har plassert NIRAS høyt på listene over hvor de unge, danske ingeniørene ønsker å jobbe. Med sterke faglige ressurser i Norge, kombinert med metode, erfaringer og ressurser fra Danmark, sikter NIRAS mot å ta samme posisjon her i landet. Ansettelsen av Anne Glomnes Rudi som bærekraftsleder, er et ledd i denne posisjoneringen, heter det i en melding fra selskapet.

Rudi har utdannelse innen økonomi og ressursforvaltning fra Ås i tillegg til master i fornybar energi fra Universitetet i Wien, og har arbeidserfaring som konsulent og fra ulike stillinger i offentlig forvaltning innen energi og miljø, senest fra Norad og NVE.

- Vi er utrolig glade for å ha fått Anne med på laget, og ser frem til å kunne utnytte det beste i den eksisterende organisasjonen samt videreutvikle en bærekraftsavdeling som virkelig kan gjøre en forskjell i store og små norske bygge- og anleggsprosjekter. Anne har en solid faglig bakgrunn og en internasjonal erfaring som bidrar til å sette de norske tiltakene i perspektiv, sier Janne Aas-Jakobsen, direktør for NIRAS i Norge. 

- Næringen kan bidra stort til å nå de globale bærekraftsmålene, og dyktige rådgivere er virkemiddelet for å få realisert disse mulighetene, fortsetter hun.

- Jeg er utrolig glad over å få være del av et skandinavisk selskap med så dyktige rådgivere og som setter bærekraft høyt på dagsorden. Jeg gleder meg til å bidra til bærekraftige løsninger for våre kunder og til videreutviklingen av NIRAS i Norge, sier Anne Glomnes Rudi.