Bård Krogshus

Vil tette digitaliseringsgapet

Prosjektleder Bård Krogshus i BIM Verdi inviterer alle med interesse for - eller som er nysgjerrige på - den pågående digitaliseringen av byggenæringen, til å komme på «PilotVerksted» 24. april.

Aller mest ønsker han seg imidlertid innspill, utfordringer og problemstillinger.

– Hele vår eksistens bygger på å identifisere og avdekke digitale flaskehalser og løse disse gjennom praktisk samarbeid mellom krevende kunder og innovative leverandører. På Pilotverkstedet 24. april inviterer vi derfor alle til å komme med kortfattede problemstillinger fra virkeligheten. Problemstillinger vi kan jobbe videre med og som forhåpentligvis munner ut løsningsorienterte pilot-prosjekter, sier Krogshus.

Om du ikke har noen konkrete utfordringer kan det likevel lønne seg å ta turen.

– For å inspirere og dra i gang diskusjonene kommer blant annet Statsbygg, Forum for Norges eier og forvalterorganisasjoner og Ullensaker kommune til Oslo Kongressenter denne vårdagen. Sistnevnte er en del av Digitale Gardermoen - et interkommunalt selskap bestående av seks kommuner. Kommuner som skal orientere om nye krav og målsettinger alle utbyggere og entreprenører må forholde seg til. Det er viktig at bestillerne gir klarere føringer fremover fremover. At Ullensaker kommune derfor orienterer og legger fram utfordringene de allerede ser, burde være nyttig innsikt for alle. Flere av næringens fremste «muliggjørere» vil også presentere rykende ferske løsninger og at vi arrangerer gruppearbeid for å forberede kommende piloter. Det er med andre ord mange gode grunner til å komme, mener Krogshus.

Pilotverkstedet avholdes på Oslo Kongressenter i Youngsgt. 21, den 24. april fra klokken 09.