Christer Kemi (fra venstre), Ole-Jacok Huuse og Helge Aschjem i Glavatech og markeds- og kommunikasjonsdirektør Per Stræde i Glava. Foto: Glava

Bolig Enøk blir Glavatech

Etter å ha fått støtte fra både Innovasjon Norge og Enova for å utvikle et nytt fasadeelement, varsler daglig leder Ole Jacob Huuse i Glavatech enda større ambisjoner for fremtiden.

Daglig leder Ole- Jacob Huuse i Glavatech er kommet langt i utviklingen av nytt fasadeelement. Foto: Glava

– Akkurat nå handler det meste om å gjøre ferdig fire prosjekter vi har startet på; elementsystemet, fasadesystemet, taksystemet og et nytt kompetansesenter. Men det er allerede nye prosjekter på vei inn, og målet er å bli den naturlige partneren for alle i konsernet som har ideer og utviklingsprosjekter, sier Ole Jacob Huuse i Glavatech i en pressemelding denne uken.

Glavatech er navnet på Glavas nye utviklingsselskap, som, ifølge pressemeldingen, skal jobbe utelukkende med å utvikle nye produkter, tjenester og prosesser for byggenæringen.

I 2017 bestemte Glava seg for å flytte et konkret innovasjonsprosjekt ut til det daværende datterselskapet Bolig Enøk AS, som til da hadde vært et rent energirådgivningsselskap.

– Innovasjon kan være enklere å drive frem når du separerer det fra kjernevirksomheten. I stedet for å måtte jobbe for å finne tid blant alt annet du har å gjøre, kan du bruke all tid og ressurser på utfordringen du skal løse. Erfaringen fra den prosessen vi har hatt med fasadeelementet, er så god at vi nå velger å rendyrke innovasjon og utvikling gjennom Glavatech, sier Per Stræde, markeds- og kommunikasjonsdirektør i Glava.

Siden det nye fasadesystemet ble vist frem for første gang for bransjen i juni 2018, har det blitt brukt i flere pilotbygg, som et bolighus fra 70-tallet og Glavas egen kontorfløy i Askim.

Glavatech har nå fått 3,5 millioner kroner fra Enovas pott for ny miljøteknologi for å teste elementsystemet på ti privatboliger.