PP11

Nylig ferdigstilte NCC Building kontor- og næringsbygget PP11 på Lysaker. Med Nemko som hovedleietaker har prosjektet blitt litt utenom det vanlige.

Fakta

Sted: Philip Pedersens vei 11, Lysaker

Prosjekttype: Næringsbygg

Bruttoareal: 7.737 kvadratmeter inklusive parkeringskjeller på 1.221 kvadratmeter

Totalentreprisekontrakt: 132 millioner eks. mva (Cirka 150 millioner inkl. tilleggsarbeider)

Byggherre: NCC Property Development

Totalentreprenør: NCC Building Norge

Arkitekt og Landskapsarkitekt: Henning Larsen Architects

Prosjektledelse: Aase Prosjekt

Rådgivere: BREEAM-revisor: Golder Associates l ITB-koordinator: Norconsult l RIB: WSP l RIG: Geovita l RIV rør: Protekno l RIV vent: Sweco l RIE: Multiconsult l RIBr, RIBfy, RIAku og utv RIE/RIVA: COWI

Underentreprenører og leverandører: Prefab: Contiga l Armering: Celsa Steel Service l Taktekker og blikkenslager: EBT l Branntetting: Firesafe l Elektro: Bravida l Rørlegger: Vito l Ventilasjon: Bryn Byggklima l Fasader: Staticus l Flisarbeider: Viking Entreprenør l Systeminnredning, himlinger: Oslo Bygginnredning l Grunn- og utomhusarbeider: Carl C Fon l Heis: Reber Schindler l Dører: Daloc l Kjerneboring: Mimax l Lås og beslag: Certego l Maler: Malermester Buer l Gulvbelegg: Oslo Tapet og Gulv l Spunt og peling: Seierstad l Byggrenhold: TG-Renhold l Sentralstøvsuger: Energima l Solskjerming: Kvint Blendex l Trapper og rekkverk: Nytrapp/Atrium design l Epoxy: Oslo Epoxybelegg l Tømrer: Byggimpuls l Ytong og mur: Xella Norge

Det nye kontorbygget ligger i Philip Pedersens vei 11 på Lysaker og er ifølge byggherre NCC Property Development blant de siste som bygges på de såkalte profilerings-tomtene langs E18 på Lysaker. Bygget er tegnet av Henning Larsen Architects og prosjektet er gjennomført i en totalentreprise av NCC Building.

Hovedkontor for Nemko

PP11 har fire etasjer der tre etasjer er nytt hovedkontor for Nemko. Nemko, som holder på med sertifisering og testing av ulike elektrotekniske produkter, vil i mai flytte inn i arealer som er skreddersydd for selskapets virksomhet. I bygget finnes det nemlig både laboratorier og andre spesialløsninger, i tillegg til standard kontorarealer.

Daglig leder Håkon Rem i Nemko Scandinavia mener flyttingen til de nye fasilitetene på Lysaker, vil ha stor effekt på Nemko og alle ansatte.

– Vi håper det nye hovedkontoret vil løfte selskapet og gi oss en ny følelse av stolthet. Vi har brukt mye tid på å planlegge laboratoriene, slik at de vil muliggjøre effektive arbeidsprosesser. Vi gleder oss virkelig til å ønske kunder velkommen til våre nye arealer, uttaler Rem i en sak på Nemkos nettside.

– Avhengig av samarbeid

Prosjektleder Lasse Thorstensen i NCC Property Development, sier samarbeidet med Nemko har vært utmerket.

– Det er spesielt arbeidet med laboratoriene som har vært utfordrende og som har gitt oss mulighet til å lære. Vi var avhengige av samarbeid med Nemko for å kunne levere installasjoner utformet på et riktig teknisk nivå for at anlegget skulle bli funksjonelt for Nemko sine egne installasjoner, sier han.

Prosjektleder Ståle Ottestad i NCC Building trekker også frem planleggingen og prosjekteringen av laboratoriene som det mest utfordrende i prosjektet.

– Det var viktig at vi brukte god tid på å skaffe oss forståelse for alt Nemko trengte i den tekniske layouten i bygget. De spesielle funksjonene gjør at man må samarbeide ekstra tett med kunden. Vi brukte åtte måneder på prosjekteringen sammen med Nemko, og den tiden føler jeg vi trengte for å få på plass alle detaljer. God planlegging bidro også mye til at selve byggingen gikk knirkefritt, sier Ottestad til Byggeindustrien.

Testlaboratorier

Nemkos testfasiliteter beslaglegger hele første etasje pluss halve andre etasje. Ifølge Ottestad har selskapet laboratorier hvor man kan utsette elektroniske artikler for ulike påkjenninger, blant annet vibrasjon, salttåke, sand og vann.

– Nemko har sin egen leveranse av utstyr til laboratoriene, men vi har lagt opp alt ifra trykkluft, strøm, og ventilasjon, til egne befuktningsanlegg som skal sikre helt lik temperatur og fuktighet under testing av utstyr, opplyser Ottestad.

Komplette fasadelementer

PP11 har et areal på knappe 7.750 kvadratmeter. Dette inkluderer et parkeringsanlegg på drøye 1.200 kvadratmeter. Prosjektet er bygget på et myrområde som krevde både spunt og kalkstabilisering før tomta kunne graves ut og fundamenteres til fjell med stålkjernepeler. Bygget har plasstøpt vanntett kjeller, som er utført av NCC, og over kjeller er det prefab levert av Contiga.

Ottestad forteller at det i plan en er benyttet glassfasader mot nord, sør og vest, mens mot øst er det benyttet sandwichvegger som er utlektet med sorte Alocobuond plater.

I plan to, tre og fire er fasadene utformet i henhold til Henning Larsen Architects ønsker med anodisert aluminium både utvendig og innvendig.

– Sandwichveggene består av elementer som er spesialprodusert av Staticus i Litauen. Elementene er 2,4 meter brede og 3,6 meter høye, og kom med ferdige fasader både ut- og innvendig, inklusive integrert utvendig solavskjerming. Det er en prefab fasadeløsning NCC har benyttet tidligere og som vi synes fungerer veldig godt, men det krever mye prosjektering før man bygger da alt må stemme overens og det er null tilpasninger på byggeplass, sier Ottestad.

1500 kvadratmeter ledig

NCC Property Development beskriver PP11 som et miljøbygg som skal sertifiseres som et BREEAM Excellent bygg. Utbyggeren mener de har utviklet et bygg som tilfredsstiller fremtidens krav til arbeidsplasser og fleksibilitet. NCC Property Development er nå ute etter en leietaker som kan flytte inn i byggets fjerde etasje, som utgjør et areal på 1500 kvadratmeter.

– Fellesfunksjonene, arkitekturen og de grønne omgivelsene gjør PP11 til et innbydende og trivelig sted å være for alle ansatte og besøkende, skriver NCC Property Development på sine nettsider.

Godt samarbeid

Ståle Ottestad i NCC Building er fornøyd med gjennomføringen av prosjektet, og han roser samarbeidet entreprenøren har hatt med både NCC Property Development, Nemko og underentreprenørene.

– Jeg har også hatt med meg et veldig bra og kompetent prosjektteam, sier han.


Flere prosjekter