Illustrasjonsfoto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

T-baneutvidelse gir ikke flere stopp på de viktigste stasjonene

Oslo skal få en ny T-banetunnel, men uansett hvilken løsning som velges, vil to av de viktigste stasjonene i sentrum ikke få flere avganger.

Nationaltheatret og Jernbanetorget er de viktigste av de tre stasjonene i sentrum i dag, spesielt for de mange som kommer til byen med tog og skal videre med T-banen. Men selv om en ny T-banetunnel øker kapasiteten gjennom sentrum, vil ikke de to stasjonene få flere avganger eller flere perronger, skriver Aftenposten.

Ruter bekrefter at de to stasjonene vil ha like mange avganger som i dag. Antallet avganger i hele systemet dobles, men vil bare stanse på én av de to stasjonene, mens alle avganger stopper begge steder i dag.

Stortinget, som er den minst brukte av sentrumsstasjonene, blir navet i det nye nettverket. Å gjøre Jernbanetorget til knutepunkt anses for nærmest umulig, fordi stasjonen ligger for nær togtunnelene gjennom byen.

I Ruters forslag til nytt T-banenett er det tegnet inn en ny T-banestopp med navnet Oslo S, men det kommer ikke fram i saken i hvor stor grad den vil håndtere overgang mellom tog og bane.