Et publikumsområde med 40 plasser i Operaen holdes fortsatt stengt. Arkivfoto: Trond Joelson

Holder 40 publikumsplasser stengt på Operaen - utbedres i sommer

Statsbygg er kommet et skritt nærmere i jakten på feilen som førte til at en takplanke løsnet under en forestilling og falt ned i publikumssonen på Operaen.

Til alt hell ble ingen publikummere skadet 8. mars da en takplanke falt ned fra himlingen på en av balkongene i hovedsalen under en forestilling på Operaen i Oslo.

Da Byggeindustrien skrev om saken på bygg.no i slutten av mars, hadde det gått tre uker uten at Statsbygg hadde funnet svar på hva som var årsaken til uhellet.

Les også:Vet ikke hvorfor takplanke falt ned - rundt 40 plasser i Operaen holdes fortsatt stengt

Nå er de blitt litt klokere.

– Vi vet mer om hvor årsaken ligger. Det var en feil i en festekonstruksjon, og det er noe vi nå jobber med å granske grundigere. Vi jobber kontinuerlig med dette, sier kommunikasjonsdirektør Hege Njaa Aschim til Byggeindustrien.

Etter uhellet sperret Statsbygg av rundt 40 publikumsplasser, som befinner seg under himlinger av samme type som den planken falt ned fra.

– Vi har bestemt oss for å utbedre himlingene og takene i alle de utsatte områdene. Utbedringsarbeidene skal gjøres i sommer, og inntil de er ferdige vil områdene være sperret av, sier hun.

Bare tilfeldigheter førte til at ingen ble skadet, og kommunikasjonsdirektøren er sjeleglad for at det gikk bra.

– Planken traff et sete hvor det ikke satt noen. Det var faktisk noen som hadde kjøpt billett til det setet, men den personen hadde heldigvis ikke kunnet komme, uttalte Aschim forrige uke.

Bortsett fra områdene som nå er sperret av, er hovedsalen i Operaen i ordinær bruk.

– Alle forestillingene går nå fremover som planlagt, bekreftet Ole-Morten Vestby, kommunikasjonsrådgiver ved Operaen, forrige uke.

– Er dere sikre på at det er trygt å oppholde seg der?

– Ja, vi avlyste forestillingen dagen etter uhellet slik at Statsbygg kunne gå gjennom og kontrollere resten av salen. De har forsikret oss om at den er helt trygg å bruke, men for sikkerhets skyld er enkelte områder sperret av inntil videre, sa han.