Arkitekt: Hille Melbye Arkitekter

Asker Entreprenør bygger bolig og næring på Harestua

Ø.M. Fjeld-selskapet Asker Entreprenør har skrevet kontrakt med Sagparken Utvikling AS om å bygge prosjektet Sagparken Sentrum Byggetrinn 1.

Kontrakten er en totalentreprise og har en verdi på omtrent 135 milioner kroner eks mva.

Byggetrinn 1 består av 32 leiligheter, fra 43 til 80 kvadratmeter. Leilighetene er fordelt i 2 bygg med næringsdel på bakkeplan og kombinert kontor og bolig i bygg B.

I første byggetrinn vil 1. etasje bestå av forretninger. I bygningsvolumet mot syd vil de overliggende 4 etasjene romme både kontorer og boliger. Bygningsvolumet på taket av næringsetasjen mot nord vil inneholde boliger. Boligene får carporter på den nordlige delen av prosjektets parkeringsareal mot vest. Byggets totale BRA er på 6.091 kvadratmeter og får et BYA på 2.239 kvadratmeter. Bebyggelsen er i totalt 5 etasjer pluss innskutt mesanin i forretningsetasjen.

Sagparken sentrum blir et moderne og kompakt sentrum med flotte butikk- og kontorlokaler, leiligheter, og et torg som vil bli et positivt sted å være og oppleve kulturinnslag.

- Prosjektet gjennomføres med flotte materialvalg, og med bæresystem hovedsakelig i massivtre. Dette vil bli et flott prosjekt. Asker Entreprenør er veldig fornøyd med å ha blitt tildelt prosjektet, forteller regionleder Øyvind Velsand.

Byggestart er satt til rett før sommeren 2019 og prosjektet skal være ferdigstilt høsten 2020.