Her presenteres den helelektriske 2-tonns Ford Transit av Ford Europas visepresident for marketing salg og service, Roelant de Waard. Foto: Ford

Ford avslører elektrisk Transit

Ford forventer å lansere en helelektrisk 2-tonns Transit i 2021.

En rekke nyttekjøretøy-nyheter ble presentert på Fords «Go Further» - arrangement i Amsterdam tirsag.  En helt ny og helelektrisk 2-tonns Ford Transit som forventes lansert i 2021 var en av nyhetene, melder Ford Motor Norge i en pressemelding.

I alt annonserte Ford hele 16 elektrifiserte nyttekjøretøy og personbiler på arrangementet.

Helelektrisk Ford Transit

Det var en prototype av den nye helelektriske 2-tonns Transit som ble vist frem på «Go Further»-arrangementet tirsdag. Denne settes i produksjon i 2021 og skal bidra til renere byer med mindre støy, samtidig som den reduserer driftskostnadene.

Varebilen er utviklet for å innfri behovene til de som frakter varer i urbane miljøer. Den helelektriske 2-tonns Transit blir tilgjengelig med flere karosserier, får en konkurransedyktig nyttelastkapasitet og er alltid «online», melder Ford.

Det opplyses ikke noe om batteristørrelse og rekkevidde, men det elektriske drivverket er utviklet for å ha tilstrekkelig rekkevidde for bruk til de fleste oppgaver og under alle slags værforhold.