Illustrasjon: Snøhettta og MIRIllustrasjon: Snøhetta og MirIllustrasjon: Snøhetta og MirIllustrasjon: Snøhetta og Mir

Snøhetta tegner operaen i Shanghai

Snøhetta har vunnet konkurransen om å tegne det nye operahuset i Shanghai.

Det norske arkitektkontoret står bak arkitekturen, landskapsarkitekturen, interiør og grafisk design i prosjektet. Snøhetta jobber med det Shanghai-baserte arkitektkontoret ECADI på operaen.

Det nye operahuset er en viktig del av Shanghais nye masterplan, og tar sikte på å bli et av de store kulturelle landemerkene i byen.

- Operahuset i Shanghai er en naturlig progresjon fra vårt tidligere arbeid med kulturbygg, sier Snøhetta-grunnlegger Kjetil Trædal Thorsen i en pressemelding.

- Det er en kulminasjon av kompetansen vi har tilegnet oss på prosjekter som operahuset i Bjørvika, operaen i Bysan i Sør-Korea, Isabel Bader-senteret i Canada og rehabiliteringen av Nanterre-Amandiers-teateret i Paris, legger han til.

Etter planen skal operahuset i Shanghai stå ferdig i 2023. Størrelsen vil være betydelig større enn operahuset i Oslo, ettersom det vil være på 100.000 kvadratmeter. Operaen i Oslo er til sammenligning på rundt 40.000 kvadratmeter.

Operahuset ligger ved Huangpu River, noe som ifølge Thorsen betyr at det allerede ligger mye bra infrastruktur i området. Bygget vil bli utformet med store åpne glassfasader, interiør av tre, samt tre ulike saler som vil romme alt fra 2.000 til 1.000 sitteplasser.