Tore Nilsen i ViaNova Kristiansand (fra venstre), Ronny Røsstad Masternes i Electronova Kristiansand, Trond E. Kristiansen i Electronova og Ragnar Holtan i Omega Holtan fra stiftelsesmøtet til Electronova Kristiansand. Foto: Electronova Kristiansand

Electronova Kristiansand er en ny rådgivende ingeniør på Sørlandet

Første april 2019 ble Electronova Kristiansand AS stiftet.

Stifterne er Electronova AS, Omega Holtan AS, ViaNova Kristiansand AS og daglig leder Ronny Røsstad Masternes, skriver det nyoppstartede selskapet i en pressemelding.

Firmaet vil levere rådgivende ingeniørtjenester innen elektro og automasjon, hovedsakelig til prosjekter for veg, tunnel og bane. Oppgavene i dette er blant annet detaljprosjektering, 3D/BIM, beregninger, byggeledelse og oppfølging av prosjekter, heter det i meldingen.

– Electronova Kristiansand AS vil jobbe tett med Omega Holtan AS og Electronova AS. Selskapene har utstrakt erfaring og høy kompetanse innen elektroteknisk prosjektering av veg -og tunnelanlegg. Det er en stor styrke for Electronova Kristiansand AS å ha et så sterkt lag med seg allerede fra første dag, sier nytilsatt daglig leder Ronny Røsstad Masternes.

Masternes kommer fra stilling som elektroteknisk rådgiver hos Universitetet i Agder, og har 20 års erfaring innen elektroteknikk og prosjektering fra selskap som MHwirth, Posten Norge og flere elektroentreprenører, heter det i pressemeldingen.

Electronova Kristiansand har, ifølge meldingen en vekststrategi frem til 2029, og er på utkikk etter flere ansatte som vil være med på utviklingen av selskapet helt fra start.

– Strategien bak nyetableringen er å styrke regional tilhørighet i et område med høy aktivitet i årene som kommer. Lokasjoner i Sandvika og Tønsberg med felles satsning mot Sørlandet og videre vestover gir oss bred regional tilhørighet og mulighet til å bistå våre kunder lokalt.

Gjennom en felles strategiplan har vi stor tro på å lykkes med etableringen og vi vil dra gode synergier av hverandre i årene som kommer, sier styreleder Ragnar Holtan.