Løvenskiold Handel overtar tre varehus i Østfold-området

Løvenskiold Handel AS har inngått en avtale med investeringsselskapet Breivik Holding AS om kjøp av selskapets aksjer i tre Maxbo-varehus.

Dette gjelder varehusene på Vestby, Knapstad og Sarpsborg, som har en samlet omsetning på drøyt 100 millioner kroner. Disse er allerede franchisetakere i Maxbo-systemet og vil nå bli drevet videre som egeneide Maxbo-varehus.

– Vi er opptatt av å bygge bærekraftig lokalt næringsliv og varige arbeidsplasser i regionen. Vi ser at dette bedre kan gjøres av en større enhet enn hva tre frittstående butikker kan gjøre alene, sier Olav Breivik, styrets leder i Breivik Holding AS i en pressemelding.
– Vi ser positivt på at driften av varehusene videreføres i Maxbo-systemet.
Sagtun Høvel, som leverer trelastprodukter til østlandsområdet, er ikke en del av avtalen og driftes videre som en del av Breivik Holding AS.

– Drevet godt og lønnsomt
Østfold-regionen er viktig for Løvenskiold Handel. En nytt regionslager er etablert for området og eksisterende varehus rustes opp fortløpende. De tre franchisevarehusene er godt integrerte Maxbo-varehus og ble omprofilerte til ny Maxbo-profil i 2018.
– Disse tre varehusene har drevet meget godt og lønnsomt over tid, og vi skal videreføre den gode standarden og servicenivået som de er kjent for lokalt, sier Thomas Støkken, administrerende direktør i Løvenskiold Handel AS.

Vil skje raskt
De ansatte blir informert om endringen gjennom allmøter og alle ansatte får være med i videre drift av varehusene.
Overgangen fra franchise til egeneide vil skje raskt og mest sannsynlig i løpet av april 2019.
Avtalen blir meldt inn til Konkurransetilsynet de nærmeste dagene.