Foto: Peikko

Peikko leverer rock foundations til nye vindparker

Peikko leverer rock foundations til ytterligere tre vindparker i regi av Fosen Vind.

Entreprenørfirmaet Johs. J. Syltern AS har tildelt Peikko Groups datterselskap Peikko Norge AS en betydelig ordre på rock anchor foundation technology til Geitfjellet, Harbaksfjellet og Kvenndalsfjellet vindparker, i henholdsvis Snillfjord og Åfjord Kommuner i Trøndelag. Peikko leverer til 100 vindturbiner, et komplett fundamentdesign og stålkomponenter som omfatter Fatbar fjellforankringsbolter, rock- adapterplate med tårnbolter, integrert fjellboringsjigg -og montasjesystem, samt spesialtilpasset armeringsteknologi. Leveransene er planlagt i perioden april - november 2019. Vindparkene er planlagt tilå være operative i slutten av 2020.

Geitfjellet, Harbaksfjellet og Kvenndalsfjellet vindparker er en del av Fosen Vind, som bygger Europas største landbaserte vindkraftanlegg, bestående av seks vindparker med til sammen 1057 MW. Peikko er i fra før involvert i Fosen Vind-utbyggingen med leveranser av 177 fjellforankringsfundamenter til hendholdsvise Roan, Storheia og Hitra 2 vindparker.

Det er Statkraft som gjennomfører utbyggingen av vindparkene på vegne av Fosen Vind DA, et joint venture-selskap bestående av Statkraft, TrønderEnergi AS ogNordic Wind Power DA, et europeisk investorkonsortium etablert av Credit Suisse Infrastructure Partners ogdet sveitsiske kraftselskapet BKW Energie AG.

Entreprenør Johs J. Syltern har fått oppdraget med å bygge infrastrukturen i vindparkene og omfatter blant annet interne veier, etablere hardstands for kraner og grunnarbeid til fundamenter. Til å bygge vindturbinfundamenter har de engasjert Stjern Entreprenør, som vil utføre den tekniske monteringen av stålkomponenter samt tilhørende betongarbeider, i forbindelse med byggingen av Peikko Rock Anchor Foundation. Vestas leverer 100 turbiner fordelt på henholdsvis

V117-4.2 MV og V136-4.2 MW, tårnhøyden er på 87 meter.

- Peikkos leveranser til Roan Vindpark har vært i forhold til våre forventninger, og de har vist en konkurransedyktig løsning også til disse nyevindparkene. I alt har vi hånd om ca. totredjedeler av infrastrukturarbeidene i Fosen Vind-utbyggingen, sier Svein Ole Daltveit, kalkulasjonsansvarlig Johs J. Syltern AS i en pressemelding.

- Fosen Vind er et bemerkelsesverdig prosjekt, og vi er stolte av å kunne være en del av dette med vår fundamentløsning. Peikko tilbyr en komplet løsning inklusive design- og levering av stålkomponenter til fundamentene, som gir viktige besparelser for prosjektet og dermed påskynder byggeprosessen. Dette har blant annet sikret oss disse prosjektene, oggjort oss til Nordens ledende leverandør. uttrykker Topi Paananen, CEO Peikko Group Corporation.