Årets forhandler Høyt&Lavt.Årets nykommer Rothal Bygg.Årets leverandør Motek.Årets leverandør SF Bygg AS.

Årets Idéhus-prisdryss

Med all-time high, 347 enheter i 2018, som hovedkonklusjon på rikets tilstand, arrangerte Idéhus-kjeden årsmøte og festmiddag på Royal Garden Hotel i Trondheim 22.mars og 23. mars. Tradisjonen tro, ble det kåret en rekke prisvinnere.

Alle prisvinnerne fikk diplom og et grafisk trykk av Håkon Bleken overrakt av kjedeleder Pål Bye, teknisk leder Ole Martin Østby og markedsleder John Fornes.

Årets forhandler
Til trampeklapp og stående applaus, mottok Høyt&Lavt AS fra Hønefoss prisen som «Årets forhandler», og glade prisvinnere levde opp til navnet. Juryens begrunnelse la vekt på at dette er en forhandler som har fokus på sin kjernevirksomhet, leverer gode og stabile driftsresultat og har solid økonomi. Høyt&Lavt er dessuten kvalitetsbevisst, seriøs og løsningsorientert. I tillegg er bedriften lærlingebedrift, tar ansvar for rekrutering til næringen og opererer i flere markeder. Bedriften bruker også kjedekontoret til både store og små prosjekt, og representerer Idéhus på en god måte.

Årets nykommer
Kjedens nordligste forhandler, Rothal Bygg AS (Rothal Innovasjon) i Alta, fikk prisen som årets nykommer. Juryen peker på at denne påskjønnelsen går til en forhandler som er ny kjeden og virkelig har gått inn for konseptet. Rothal Bygg er flink til å profilere og markedsføre seg og kjeden på en god måte lokalt, alltid blid og positiv. Det er også lagt positivt merke til at de alltid stiller mannsterk opp på kjedens samlinger. Dette er en nykommer vi har stor tro på, konkluderte juryen.

Årets leverandør
Blant mange gode leverandører var det ikke enkelt for juryen å fremheve én foran de andre, men Motek AS ble årets leverandør. - De utgjør kanskje en liten, men desto viktigere brikke i leveransen. Motek har kundefokus, dyktige fagselgere, yter nødvendig opplæring og kurs, og leverer kvalitetsprodukter. De stiller også opp på alt kjeden ber om, og har en meget bra økning inn i kjeden, påpeker juryen.

Årets lojalitetspris
SFBygg AS i Stamsund/Lofoten fikk årets lojalitetspris. - Det ligger i prisnavnet at man er lojal til innkjøpsavtalen og lojal til konseptet og bruker oss på alt av tjenester, sa juryen og uttrykte håp om en god fortsettelse. I begrunnelsen legges vekt på at SF Bygg, med sine positive holdninger, markedsfører og representerer Idéhus på en god måte i sitt markedsområde, som forøvrig er et av Norges fineste.

I tillegg til de avbildede prisvinnerne, fikk BH Bygg Eidfjord 10-års diplom som påskjønnelse for lang og tro tjeneste i kjeden.

Faglig og sosialt
Årsmøtet startet fredag 22. mars med en rapport om rikets tilstand, og en rekke foredrag og faglige innspill knyttet til ulike sider ved kjedens og forhandlernes arbeid og hverdag. Lørdag var det også minimesse med mange leverandører, og foredrag av adm. dir. Per Jæger i Boligprodusentenes Forening