Fornuftig beslutning for Vei og Anlegg

Tirsdag ble det kjent at styret og administrasjonen i Maskingrossisternes Forening (MGF) har besluttet å flytte Vei og Anlegg til Norges Varemesse på Lillestrøm.

For denne tradisjonsrike messen blir det selvsagt en stor omveltning å flytte fra Hellerudsletta hvor messen har blir arrangert siden 1984 – men ved å flytte til nye lokaliteter åpner det seg nye muligheter.

Vei og Anlegg ble sist arrangert i fjor – og da dekket utstillingen et område på 60.400 kvadratmeter, fordelt på 286 utstillere. Totalt var det 22.135 personer innom i løpet av messeperioden – og Vei og Anlegg er definitivt den store møteplassen for anleggsnæringen hvert tredje år. Nå er altså 35 års historie på Hellerudsletta over, i hvert fall for denne gang – og Vei og Anlegg tar med seg sin enorme utstilling noen kilometer lenger sør-øst til Norges Varemesse på Lillestrøm. Dermed skifter messen også litt karakter – fra i stor grad å være en gigantisk utemesse – til å ha størstedelen av utstillingsområdene under tak inne i de svære hallene i Varemessa – i tillegg til at man også har flere muligheter utendørs for de aller største maskinene.

Med denne endringen får vi er mer kompakt messe –for antall kvadratmeter tilgjengelige lokaler blir mindre - og vi kommer nok til å se at de aller største standene blir mer konsentrert - selv om vi fortsatt selvsagt kommer til å få oppleve både store og påkostede utstillingsarealer.

Hellerudsletta hadde mange fordeler – ikke minst med tanke på volumet de råder over utendørs – men de har også noen utfordringer. Messen har i stor grad vært avhengig av været om den skulle bli en suksess eller ikke. Det er ikke like trivelig å gå ute i vind og regn som i solskinn – og med dårlig vær – og en sen vår, kan det bli problematisk med logistikken. Det blir utfordrende med parkeringsfasilitetene – og inne på selve messeområdet – samt med opp- og nedrigging.

Trafikkmessig har også Hellerudsletta sine utfordringer – man er i stor grad avhengig av bil - noe de fleste også velger å bruke. Ved messen i fjor ble det også satt opp shuttlebuss til og fra Lillestrøm – som hjalp på situasjonen. Men ved å ha messen på Lillestrøm, kun ti minutter unna Oslo S med tog - og med kort avstand til Oslo Lufthavn, ligger det sentralt til.

Vi tror derfor det var lurt å konkludere med at tiden nå var inne for å prøve noe nytt. For noen vil nok dette oppleves som en stor forandring - og det er ikke sikkert alle er enige i beslutningen. Men Varemessen har gjennom mange år bevist at de kan håndtere store messer og mye folk. De er tungt inne som vertskap for en rekke arrangementer i byggenæringen, som Bygg Reis Deg, VVS-Dagene, Eliaden, Park og Anlegg og Hagemessen for å nevne noen. Nå kommer altså et nytt stort arrangement fra næringen inn i de svære hallene – og disse blir nå fylt opp med det aller største og tyngste byggenæringen har å tilby. Det skal blitt litt av et syn å se svære gravemaskiner, dumpere og hjullastere fylle hallene på Lillestrøm. Vi er overbevist om at utstillerne vil legge ned store ressurser i å utvikle imøtekommende, flotte og påkostede utstillingsarealer til Vei og Anlegg 2021 – og nå får man virkelig mulighet til å vise frem hva de kan tilby i gode og forutsigbare rammer.