110 personer deltok på Betongfagdagen i Narvik.Karla Hornbostel fra Statens vegvesen.Trine Kanter Zerwekh fra Turistvegseksjonen.Knut Grefstad fra Vegdirektoratet.Kjell Skjeggerud fra Norcem/HeidelbergCement.Dan Arve Juvik fra Mapei.Andreas Sjaastad fra Yngres Betongnettverk.

Rekordmange deltakere på Betongfagdagen

Betongfagdagen 2019 i Narvik hadde rekordmange 110 deltakere.

Betongfagdagen 2019 er blitt til gjennom et godt samarbeid mellom bransjeaktørene og Betongklyngen N3C.

Deltakerne fikk presentert et variert og spennende program om verdens mest brukte byggemateriale, betong. Grete Rolandsen fra Multiconsult (og leder i NB Narvik) og Espen Kurås fra FABEKO ønsket velkommen, scenen ble så overlatt til årets møteleder Tommy Cielicki, som i sin tid var med å etablere Betongfagdagen.

Trine Kanter Zerwekh, fra Turistvegseksjonen i Statens vegvesen presenterte utbygginger fra Nasjonale turistveger, som er Norges største turistsatsing. Deretter kom en presentasjon fra Hans Petter Mølmen i Kværner med bilder av «Øymerd prosjektet», en 120 x 105 meter havfarmkonstruksjon i betong, tenkt for utsatte kystområder. Her har Kværner hentet sin betongkompetanse fra olje og gass med i prosjektet som nå er konsejonssøkt.

Knut Grefstad fra bruseksjonen i Vegdirektoratet fortalte om «Bæreevneklassifisering av bruer i riks- og fylkesvegnettet», og Karla Hornbostel fra Vegdirektoratet fortalte om betongrehabilitering av bruer ved hjelp av nye metoder.

Dan Arve Juvik fra MAPEI presenterte ulike Mapei-produkter som gjør det mulig å begrense eller fjerne deponering av betongrester og avfall fra betongproduksjon. Deretter fortalte Kjell Skjeggerud fra Norcem/Heidelberg Cement om hva de gjør for å redusere karbonutslippet for betongprodukter.

Etter lunsj og mingling var neste tema betong i kaldt klima. John Erik Reiersen fortalte hvordan økt bruk av betongelementer og industriell bygging både bidrar til økt innovasjon, effektivitet og mulighet for bygging i kaldt klima. Geir Frantzen fra KUPA/ Betongklyngen N3C orienterte om betongklyngen og prosjekter hvor det jobbes med å utvikle et verdensledende innovasjon- og kompetansemiljø på betong i kaldt klima.

Andreas Sjaastad fra Veidekke Entreprenør og Yngres betongnettverk fikk sammen med Lasse Trøyte i Multiconsult æren av å avslutte Betongfagdagen.