Hein Arve Varne i Malvin Varne AS og Kristian Gudmundsen i Kruse Smith Entreprenør er fornøyde med intensjonsavtalen som er inngått.

Kruse Smith la ned Haugesund-avdeling - nå får alle arbeiderne tilbud om jobb hos lokal entreprenør

Malvin Varne AS og Kruse Smith Entreprenør AS har inngått en intensjonsavtale som sikrer 20 fagarbeidere jobbtilbud.

Etter at det ble kjent at Kruse Smith legger ned avdelingen i Haugesund for å flytte all virksomhet i området til Stavanger, har partene vært i samtaler om å sikre arbeidsplassene lokalt.

– Malvin Varne AS vil tilby alle fagarbeiderne som ønsker å bytte jobb et tilbud, skriver selskapet i en pressemelding mandag.

– Begge selskaper er enige i at dette er en vinn-vinn-situasjon og syns det er meget hyggelig å kunne tilby alle de 20 fagarbeiderne videre jobb. I tillegg skal Malvin Varne AS ansette noen av funksjonærene gjennom en søknadsprosess. Prosessen er allerede i gang og vi håper så mange som mulig takker ja til å flytte over til Malvin Varne AS, heter det i meldingen fra selskapet.

Samtidig har Kruse Smith Entreprenør AS og Karmøyfirmaet Malvin Varne AS inngått en intensjonsavtale på fremtidige betongarbeider på Haugalandet

– Malvin Varne AS kjenner markedet i regionen godt og vi ser frem til videre samarbeid, sier Kristian Gudmundsen, distriktssjef for Kruse Smith i Haugesund i meldingen.

Malvin Varne AS har gjennom 30 år hatt en sterk posisjon i Karmøy- og Haugesund-regionen. Bedriften, som har bred erfaring som total- og hovedentreprenør, er i dag en godkjent lærebedrift og har 50 ansatte med kompetanse innen betong og tømmer.

– Vi har vokst betydelig de siste årene og har tro på at det vil være behov for større aktører innen betong og tømrerarbeider fremover. Vi ser at prosjektene blir større og større lokalt, og da er kapasitet og kvalitet viktig sier Hein Arve Varne, daglig leder i Malvin Varne AS.

– Dette er en unik mulighet for oss og vi håper så mange som mulig ønsker å bli med oss videre, sier han om jobbtilbudene som nå går ut til de tidligere Kruse Smith-ansatte.