Julie Brodtkorb vil ha sommerjobb og lære mer om brakkelivet. Arkivfoto: Madeleine Bergheim

Tilbudene har strømmet på fra Anleggs-Norge etter at Julie Brodtkorb la ut sommerjobb-frieri på Facebook

MEF-leder Julie Brodtkorb er på jakt etter sommerjobb ute på anlegg, og har fått stor respons på en melding hun la ut på Facebook lørdag kveld.

Skjermdump fra Facebook.

Skal du treffe folk som vet mye om hvordan det er å jobbe på anlegg, så kan du gjøre verre ting enn å legge ut en meldig i Facebook-gruppa «Den som kunne å kjøre Brøyt og som fortsatt kan kjøre maskin uten Rototilt».

Lørdag la leder i Maskinentreprenørenes Forbund (MEF), Julie Brodtkorb, ut følgende jobbfrieri i anleggsgruppa som har over 32.000 medlemmer:

«Jeg ønsker å få mer erfaring fra brakke-livet. For å kunne gjøre min jobbe er det nyttig å være mest mulig der ute. Jeg kan ikke kjøre maskin verken med eller uten rototilt, men kan feie, vaske, grave (m spade) og prate. Kanskje særlig det siste! Men viktigst vil jeg lære om deres hverdag. Noen som har et anlegg jeg kan bo på i ferien for å lære? Må da være andre på anlegg om jeg skal lære noe fra 8-11 juli?»

Responsen lot ikke vente på seg. Fra lørdag til søndag morgen tikket det inn over 200 likes og en rekke kommentarer til innlegget til Erna Solbergs tidligere høyre hånd.

Ifølge Julie Brodtkorb tok det heller ikke langt tid før de seriøse jobbtilbudene tikket inn i innboksen hennes.

- Jeg har fått fantastisk respons med mange konkrete muligheter for å få dette til, og det til tross for at det fellesferie på den tiden, sier Julie Brodtkorb til Byggeindustrien.

- Hvorfor gjør du dette?

- Jeg er jo leder i en medlemsorganisasjon. Da må en kjenne og forstå medlemmene sine, og det gjelder både bedriftenes ansatte og deres eiere. I tillegg vil et ukes opphold på anlegg gi meg økt bransjekunnskap. Kunnskap både om det praktiske arbeidet og til myndighetsreglene som påvirker hverdagen i bransjen, sier Brodtkorb.

- Og hvilke forventninger har du til dette?

- Jeg forventer å bli behandlet som «en av gutta» på brakka og bli satt til de oppgaver jeg kan løse. Jeg vet det kommer til å bli veldig trivelig. Etter cirka 200 reiser i fjor, har jeg møtt nok medlemmer til å vite at takhøyden er stor og latteren sitter løst der ute, sier Julie Brodtkorb.