Business Controller til Veidekke Asfalt

Veidekke er en av Skandinavias største entreprenører og eiendomsutviklere. Selskapet utfører alle typer bygg- og anleggsoppdrag, utvikler boligprosjekter, vedlikeholder veier og produserer asfalt, pukk og grus. Involvering og lokalkunnskap kjennetegner virksomheten. Omsetningen er om lag 36 milliarder kroner, og halvparten av de 8 600 medarbeiderne eier aksjer i selskapet. Veidekke er notert på Oslo Børs, og har siden starten i 1936 alltid gått med overskudd.

«Veidekke – lokalt nærvær, skandinavisk styrke»

Stillingen inngår i Veidekke Industri AS, som er Norges største asfaltentreprenør og Norges nest største produsent av pukk og grus. I tillegg har selskapet betydelig aktivitet innen drift og vedlikehold av det offentlige veinettet i hele landet. Veidekke Industri AS har 1100 ansatte og omsetter for 4,9 milliarder (2018).

FirmaVeidekke Industri
FylkeOslo
Søknadsfrist08.04.2019

Til Veidekkes asfaltvirksomhet søker vi en proaktiv og markedsorientert Business Controller. Som Business Controller er dine viktigste oppgaver å understøtte og utfordre virksomheten og bidra til at økonomistyring er en viktig del av hverdagen til driftsorganisasjonen. Det er avgjørende at du er tett på driften for å kunne utvikle forretningsområdet sammen med ledelsen.

Arbeidsoppgaver

  • Drive økonomistyring (Prognoser og månedsoppgjør)
  • Videreutvikle forretningsstøtte (Benchmarking, lønnsomhetsanalyser, porteføljestyring)
  • Videreutvikle styringsmodell (KPIer og handlingsplaner)
  • Gjennomføre analyser (Investeringsanalyser, marked, prising etc.)
  • Bidra til at vi nyttiggjør oss av produksjonsdata til styringsinformasjon
  • Identifisere og følge opp forbedringstiltak
  • Bidra til utviklingen av økonomifunksjonen i Veidekke Industri

Kvalifikasjoner

  • Høyere økonomisk utdannelse
  • 2-5 års erfaring fra tilsvarende roller eller konsulentvirksomhet
  • Analytisk med solid forretnings- og økonomiforståelse
  • Relasjonsbygger på alle nivå i organisasjonen
  • Erfaring fra kontinuerlig utviklings- og forbedringsarbeid
  • Dreven bruker av Excel, Power-Point, datavarehus og rapporteringsløsninger

Profil

For å lykkes i rollen hos oss må du være kommersielt anlagt og ha solid økonomisk bakgrunn. Det er viktig at du liker å gjennomføre analyser, samt gå bak tallene å identifisere og bidra til å gjøre noe med rotårsakene. Du må også like å bygge relasjoner på ulike nivå og steder i organisasjonen så du på best mulig måte kan bidra til vår utvikling. Videre er det viktig at du er en initiativrik person som ønsker å drive frem forbedring og prosjekter sammen med andre.

Vi tilbyr

Som vår nye Business Controller blir du en del av et team med høy faglig kompetanse og lang erfaring fra asfaltbransjen. Arbeidsmiljøet er uformelt og hvor man jobber sammen for å oppnå gode resultater. Velferdsordninger du vil kunne dra nytte av er blant annet firmahytter, ulike ansattforeninger, idrettslag og gode innkjøpsrabatter. Vi har også gode pensjons- og forsikringsordninger i Veidekke og du vil sammen med alle andre kollegaer få mulighet til å eie egen bedrift gjennom Veidekkes aksjeprogram for ansatte. I dag eier ansatte over 15 % av aksjene i selskapet, noe som er ganske unikt blant store selskaper i Norge.

Arbeidsstedet er Oslo, men som en landsdekkende asfaltentreprenør må noe reisevirksomhet må påregnes.

Kontaktperson

Lars Gilbertsen Krogsrud

Telefon 408 51 585

Søk stilling

Vis flere stillinger: