Firmaet Palmiere lager de tyngste rammene. Foto: Ken Opprann/StatsbyggFirmaet Techo Paint som maler rammene. Foto: Ken Opprann/StatsbyggArbeidere som setter sammen rammene kommer til Oslo 1. april. Foto: Ken Opprann/StatsbyggAlessandro Goppion. Foto: Ken Opprann/StatsbyggIngeniørene sitter tett på arbeiderne. Foto: Ken Opprann/StatsbyggProsjektleder Lars- Erik Smith som er ansvarlig for montre-kontrakten fra Statsbygg siden og prosjektleder Giancarlo Cotrufo som er ansvarlig fra Goppion hos underleverandør Emar som produserer glass. Foto: Ken Opprann/Statsbygg

Her lager italienerne montrene til det nye Nasjonalmuseet

Goppion har levert montrene som omgir Mona Lisa på Louvre og kronjuvelene i London. Nå er de i gang med å lage utstillingsmontrene til det nye Nasjonalmuseet i Oslo.

Det italienske monterfirmaet Goppion skal i alt levere 235 montre til det nye Nasjonalmuseet.

Den 1. april kommer den første leveransen på 20 utstillingsmontre, og alt skal være levert i løpet av januar 2020.

- Det betyr at vi i snitt skal montere mer enn en monter hver dag. Heldigvis er noen av montrene ferdige montert når de kommer til Oslo, som gjør montasjearbeidene enklere. Goppion har også med seg sine egne arbeidere fra Italia, forteller prosjektleder Lars-Erik Smith i Statsbygg i en pressemelding.

Han er ansvarlig for montre-kontrakten, som har en verdi på 110 millioner kroner. Smith legger til at hver enkelt monter er unikt, og tilpasset kunstverket og omgivelsene.

- Her snakker vi skreddersøm, sier Smith.

Nasjonalmuseet har engasjert det italienske designfirmaet Gucciardini & Magni fra Firenze til å designe alle montrene, mens Goppion står for produksjonen.

Monterfirmaet har igjen engasjer flere underleverandører rundt Milano. Emar leverer glass, Palmieri lager de tyngste rammene og Tecno Paint farger dem.

Goppion kan skilte med oppdrag for museer som Louvre i Paris, British Museum og Victoria and Albert Museum i London, Rijksmuseum i Amsterdam, Museo dell’Opera del Duomo i Firenze og mange flere.

Daglig leder Alessandro Goppion sier ifølge pressmeldingen at de er konkurransedyktig internasjonalt på grunn av godt samarbeid med leverandørene.

- Vi har derfor kunnet utvikle oss kontinuerlig, forteller han.