Regjeringsbesøk for byggfagelevene

Mandag fikk byggfagelevene ved Hellerud videregående skole storfint besøk av statsminister Erna Solberg og flere andre regjeringsmedlemmer. Der fikk politikerne blant annet møte elever fra skolens nyopprettede klasse for voksne minoritetsspråklige.

Skolegården på Hellerud videregående skole har trolig aldri før vært befolket av så mange topp-politikere som det var mandag formiddag.

Statsminister Erna Solberg (H), finansminister Siv Jensen (Frp), kulturminister Trine Skei Grande (V) og utdannings- og integreringsminister Jan Tore Sanner (H) var bare noen av politikerne som tok turen.

Bakgrunnen for skolebesøket var presentasjonen av regjeringens nye strategi for integrering.

- Regjeringsmedlemmenes besøk mandag formiddag startet med en omvisning i byggfagshallen. Her fikk Solberg og de andre statsrådene møte elever fra skolens nyopprettede klasse for voksne minoritetsspråklige, skriver Hellerud videregående skole på sine nettsider.

Opprettelsen av denne klassen er et samarbeid mellom Voksenopplæringen på Helsfyr, NAV, Opplæringskontoret for tømrerfaget og Hellerud vgs, og er et tilbud tilpasset for nyankomne innvandrere.

Her går språkopplæring og fagutdanning hånd-i-hånd og elevene sikres formell kompetanse til å komme seg fort ut i arbeid. Og det var spesielt på bakgrunn av dette prosjektet at regjeringen fant ut at Hellerud vgs var en god plass å legge frem sin nye integreringsstrategi.

- Slike tilbud som elevene får her på Hellerud er noe av det vi trenger mer av om vi skal lette integreringen, sa utdannings- og integreringsminister Jan Tore Sanner da han etter omvisningen holdt sitt innlegg under regjeringens pressekonferanse.