Illustrasjonsfoto

BI arrangerer frokostmøte om samhandling og gode relasjoner

Mandag ble de siste rapportene fra Bygg21s arbeidsgrupper presentert og gitt til ministeren. Stikkord som gikk igjen var samhandling og behovet for relasjonskompetanse. 

Senter for byggenæringen ved Handelshøyskolen BI har i en årrekke forsket på samhandling og relasjoner i BAE-næringen, og inviterer i den forbindelse til frokostseminar 27. mars om hvordan å legge til rette for samhandling og gode relasjoner i byggeprosjekter.

Professor Ragnhild Kvålshaugen ved senteret har vært med i Bygg21s arbeidsgruppe for Samhandling og sitter i tilsvarende arbeidsgruppe i Construction City Cluster

- I Bygg21-rapporten fremhever vi betydningen av relasjonskompetanse, og gir råd om hvilke tiltak som kan bidra til å få god samhandling. Dette er imidlertid, som de fleste vet og har erfart, ikke en enkel sak. Vi trenger mer kunnskap, og forskning og formidling av denne er et viktig bidrag i så måte.

På frokostseminaret vil hovedinnlederen , J.P. Stephens fra Case Western University i Ohio presentere resultater fra forskning på samhandling i sykehusprosjekter i Cleveland, med tittelen «Scaffolding relationships and communiation for coordination in complex construction projects». I tillegg får vi presentasjon av status på forskningen ved BI, og et innlegg med refleksjoner fra Lars Kristian Hunn i AF og Team Bispevika , som jobber med samhandling i praksis Bispevika-prosjektet, forteller Kvålshaugen.

Arrangementet finner sted 27. mars klokken 8.30 hos BI i Nydalen og er gratis.