Teknos kjøper opp Drywood Norge

Teknos har inngått en driftsavtale for å overta Drywood Norge AS, et selskap som opererer innen tak- og veggmaling på det norske markedet.

Alle operasjoner blir integrert i Teknos Norge-virksomheten i Spikkestad. Overtakelsen forventes å finne sted 1. april 2019.

- Oppkjøpet av Drywood Norge AS støtter Teknos' vekststrategi. Oppkjøpet gir Teknos adgang til et nytt forretningsområde, og det vil ytterligere styrke Teknos' posisjon i markedet for arkitektonisk overflatebehandling, heter det i en pressemelding.

Teknos er store innen industriell overflatebehandling som også satser innen detaljhandelen og i markedet for tak- og veggmaling. Teknos har virksomhet i over 20 land i Europa, Asia og USA. Selskapet ble grunnlagt i 1948 og er en av Finlands største familieeide virksomheter.

- Nederlandske Drywood-malingsprodukter har vært på det norske markedet i over 40 år, men etter at Drywood Norge AS ble etablert i 2011, økte salget raskere. Selskapet har utviklet seg positivt helt til i dag, og dagens omsetning ligger like under 30 millioner kroner. I dag distribueres malingene via et økende antall forhandlere og profesjonelle malere, heter det i meldingen.

- Teknos' strategi har som mål å sikre rask og lønnsom vekst og bedre kundeopplevelse. Gjennom oppkjøpet av Drywood Norge AS kan vi komme inn på markedet for tak- og veggmaling i Norge, der vi nå kan betjene våre nåværende og nye kunder med utvidet produktsortiment og direkte leveranser, sier Paula Salastie, CEO, Teknos Group Oy.

- Vi har hatt suksess med å introdusere Drywood-produkter til det norske markedet og vært i stand til å etablere langsiktige kundeforhold. Nå når Teknos tar over virksomheten, er vi sikre på at virksomheten vil videreutvikle seg positivt, sier Frank Mathisen, administrerende direktør i Drywood Norge AS.