Lambertseterhjemmet. Illustrasjon: LINK arkitektur / Axion

LINK arkitektur tegner Lambertseterhjemmet

LINK arkitektur får ansvar for arkitektur, interiør og landskap når Oslo kommune bygger nytt sykehjem på Lambertseter.

Det skriver LINK i en pressemelding fredag.

Lambertseterhjemmet vil være tilrettelagt for små bogrupper i et oversiktlig fysisk miljø med få beboere, stor grad av sosialt fellesskap, og i tillegg skal nærmiljøet bringes inn i sykehjemmet, skriver arkitektkontoret i pressemeldingen. Det nye sykehjemmet, inkludert dagsenter, får 130 sykehjemsplasser fordelt på fire til seks etasjer, og dimensjoneres for 220 ansatte.

LINK arkitektur skriver i meldingen at de ønsker å skape attraktive og brukervennlige utearealer som kan nytes av beboerne, blant annet takarealer som kan utnyttes til rekreasjon, håndtering av regnvann og produksjon av fornybar energi. Her kommer en sansehage på bakkeplan, samt ute- og oppholdsarealer på hver etasje. I tillegg skal det etableres to torgaktige utearealer.

Bygget skal, ifølge LINK, være fleksibelt, tilrettelagt fremtidsrettet teknologi, miljøsertifiseres til minimum BREEAM-NOR Excellent, ha enkelt vedlikeholdte utearealer med minimale livssykluskostnader, og bygget skal ha såkalt hjemlighet.

– Vår visjon er å skape rom for bedre liv og vi setter alltid mennesket i sentrum. Ambisjonen er et lunt, intimt og hyggelig bygg som får pasientene til å føle seg hjemme. Dette kan kombineres med å legge til rette for at den enkelte kan ta med noe av seg selv eller sitt eget inn i prosjektet, sier Ingunn Sirevåg Jensen, som gleder seg til å gå i gang med planlegging.

Lambertseterhjemmet skal etter planen stå ferdig mot slutten av 2021.