Elisabeth Kildal og administrerende direktør Jan Runar Båtvik i Norgeshus. Foto: Norgeshus

Elisabeth Kildal fra Norgeshus har blitt tildelt Fortjenestemedaljen fra det Kongelige Selskap

Elisabeth Kildal har blitt tildelt Fortjenestemedaljen fra det Kongelige Selskap for lang og tro tjeneste etter 30 år i Norgeshus.

Da Norgeshus etablerte seg i byggenæringen i 1988 ble Kildal den første som ble ansatt. Dette var i en periode da byggenæringen var langt nede i en bølgedal, og det var en daglig kamp for å skaffe oppdrag.

De første par årene var spesielt tunge, og ledelsen så ingen annen utvei enn å permittere sin eneste ansatte i kortere perioder, mens det ble jobbet intenst med å skaffe nye kunder. Men etter hvert som kundemassen økte, var Kildal tilbake i jobb, og nå har hun vært uavbrutt i Norgeshus i 30 år.

En viktig kultur- og tradisjonsbærer

Administrerende direktør i Norgeshus Dag Runar Båtvik er stolt og svært takknemlig for at Kildal fremdeles er en del av bedriften.

– Hun er en medarbeider vi setter stor pris på. Ikke bare for jobben hun gjør, hun er også en viktig kultur- og tradisjonsbærer som har vært med fra begynnelsen av og en person vi har mye å lære av, sier Båtvik i en melding fra Norgeshus.

Fra en til mange

– På 30 år har det vært en enorm utvikling i byggenæringen. Husene har endret uttrykk, og teknologien har utviklet seg enormt, men om jeg skal trekke frem hva som har vært den største endringen for min del den i tiden jeg har jobbet i Norgeshus, så er det alle de nye kollegene som stadig har kommet til. Fra å være eneste ansatt i en liten bedrift til nå å være en del av noe mye større er både givende og inspirerende, svarer Kildal på spørsmålet om hvordan arbeidshverdagen hennes har endret seg gjennom alle disse årene.

En god arbeidsplass 

Det er ikke uvanlig at arbeidstakere skifter beite underveis i sin yrkeskarriere, men for Kildal sin del har hun aldri angret på at hun har holdt seg i ro hos Norgeshus.

– Helt siden oppstarten har arbeidsmiljøet stått i fokus hos ledelsen. Dette er med på å spleise oss alle tettere sammen og det gjør noe både med samarbeidet, arbeidsinnsatsen og lysten til å gå på jobb, fastlår Kildal.