Mange flotte prosjekter

Den norske byggenæringen realiserer hvert eneste år en lang rekke viktige, flotte og nødvendige prosjekter. Disse prosjektene er i stor grad med på å bygge samfunnet vårt videre opp og frem - og næringens aktører har mye å være stolte av.

Hvert eneste år omtaler vi i Byggeindustrien på ulike vis mange hundre prosjekter. Disse er alle viktige på sin måte for de som er involvert i utbyggingen, enten det gjelder byggingen av en enebolig for en småbarnsfamilie eller infrastrukturprosjekter med budsjettrammer på mange milliarder kroner. Hvert eneste prosjekt er på en eller annen måte med på å endre hverdagen for de som skal ta prosjektet i bruk etter ferdigstilling. Men alle disse prosjektene er i stor grad også viktige for de som er involvert i selve utbyggingen – enten som arkitekter, rådgivere, entreprenører eller leverandører.

I forbindelse med Byggedagene deler vi i Byggeindustrien hvert eneste år ut prisene Årets Bygg og Årets Anlegg. En utnevnt jury har i løpet av de siste månedene vært innom flere hundre prosjekter for å finne de beste og viktigste utbyggingene vi har sett gjennom fjoråret. I tillegg til oversikten av prosjekter omtalt i Byggeindustrien har juryen fått inn mange tips - og juryen har også på eget initiativ tatt inn aktuelle prosjekter til vurdering. Nå er de fem nominerte finaleprosjektene innen bygg og de tre nominerte finaleprosjektene innen anlegg avslørt – og disse prosjektene viser på en god måte bredden i hva som hvert år skapes av viktige prosjekter i byggenæringen. Det var utvilsomt mange gode kandidater å velge blant – og alle har selvsagt sine styrker og svakheter. Langt flere kunne opplagt vært nominert - men nå er de nominerte plukket ut – og alle disse prosjektene er på hver sin måte alle vinnere i denne kåringen allerede. Hvilke prosjekter som stikker av med prisen som gjør at man kan smykke seg med tittelen Årets Bygg eller Årets Anlegg 2018 blir avslørt på Byggegallaen 3. april - og juryen har her en utfordrende, men interessant jobb, med å finne frem de beste kandidatene. På Byggegallaen blir også prisen Årets Trebyggeri delt ut – og her har man også kommet frem til tre gode vinnerkandidater.

Omfanget av hva som skapes i byggenæringen i Norge har aldri vært større – og vi ser at det er mange spennende prosjekter som er med på å prege en rekke byer og tettsteder - og vi ser allerede nå at det ikke blir lettere å finne en vinner for 2019 heller - det er mye spennende som er i ferd med å bli ferdigstilt. Evighetsnæringen vil aldri slutte å levere – og forhåpentligvis vil enda flere unge og fremadstormende se at en fremtid i byggenæringen har mye å by på.

Mer om de nominerte og Byggedagene finner du her.