Slik ser det eksisterende E6-krysset i Moelv ut. Foto: Nye Veier

Disse tre konkurrerer om nytt E6-kryss i Moelv

Tre tilbydere er kvalifisert for å konkurrere om utbyggingen av det nye motorveikrysset i Moelv for Nye Veier.

Utbygging av krysset har en antatt verdi på mellom 150 og 200 millioner kroner, skriver Nye Veier i en pressemelding onsdag.

Utbygging av nytt motorveikryss på E6 i Moelv inngår i utbyggingsprosjektet E6 Kolomoen til Moelv, som består av 43 kilometer firefelts motorvei med fartsgrense 110 kilometer i timen.

De kvalifiserte er:

  • Bertelsen & Garpestad
  • Peab Anlegg
  • Veidekke Entreprenør

– Utvikling av Moelvkrysset fra to til fire felt blir et spennende og krevende oppdrag. Sikker og god ivaretakelse av alle trafikanter samt å sikre god fremkommelighet blir en viktig del av oppgaven, kommenterer Øyvind Moshagen, prosjektdirektør i Nye Veier E6 Innlandet.

Oppdraget omfatter blant annet bygging av omtrent 1.100 meter firefelts motorvei for 110 kilometer i timen, alle ramper og tilkomster til og fra E6, omtrent 70 meter motorveibru over Storgata, to rundkjøringer, ny parkering for pendlere og kommunaltekniske arbeider, skriver Nye Veier i meldingen.

– Endelig valg av entreprenør skjer før sommeren, og anleggsarbeidene vil mest sannsynlig starte opp før sommerferien, sier Moshagen.

Det nye krysset i Moelv skal stå ferdig innen utgangen av 2020, heter det i pressemeldingen.