Britt Røed Lohne skal bygge opp nyetablerte Cubes Construction

Britt Røed Lohne skal bygge opp nyetablerte Cubes Construction

Med investeringsselskapet Middelborg og eiendomsselskapene Bonum og Folksom på eiersiden skal tidligere WK Entreprenør-sjef Britt Røed Lohne bygge opp nysatsingen Cubes Construction AS.

Kontorbygget Torp Panorama. (Klikk for større versjon)

Selskapets forretningside er utvikling, kommersialisering og levering av modulbygg basert på stålmoduler.

– Dette er en nysatsing som jeg virkelig har tro på og gleder med til å være med på å bygge opp. Vi snakker ofte om nyskapning og effektivisering i byggenæringen - og gjennom å bruke stålmoduler til å sette opp komplette modulbygg, er vi virkelig med på å gjøre nettopp dette, sier Lohne til Byggeindustrien.

Lohne har de de siste sju årene vært daglig leder i entreprenørselskapet WK Entreprenør AS, og tok til i den nye stillingen i Cubes Construction 1. januar i år. Hun er nå i full gang med å etablere virksomheten, få på plass alle godkjenninger og sertifiseringer av løsningene – og ikke minst få med seg flere ansatte til å bygge selskapet videre. Fra høsten av skal de være klare til å starte leveranser av modulbygg.

– Spennende
– Jeg synes det er kjempespennende å få bidra i et selskap som skal tilby teknologi, konsepter og løsninger som gjør at vi kan bygge raskere, bedre og smartere i tillegg til at løsningen ser stilig ut. Det er også svært inspirerende å delta sammen med solide, profesjonelle og innovative eiere, legger Lohne til.

I ryggen har hun Camp Supply International AS (CSI) som gjennom en årrekke har designet, produsert og solgt modulære enheter til forsvarsmarkedet. De er nå i ferd med å etablere seg skikkelig i det private eiendomsmarkedet, og gjennom etableringen av Cubes Construction, satser CSI for fullt på modulære bygg.

– Har allerede lagt et godt grunnlag
– Vi er veldig glade for at Britt Røed Lohnevalgte konseptet vårt. Med hennes nettverk, kompetanse og profesjonalitet har vi allerede lagt et godt grunnlag for å skape et godt produkt, uttaler Pål Egeland i Folksom AS i en pressemelding. Han vil være selskapets styreleder.

– Vi har sett et stort potensial i våre produkter og med nye solide partnere på laget har vi nå en kjempemulighet til å løfte denne spennende teknologien videre inn i byggmarkedet, uttaler gründerne.

Egen fabrikk i Kina
De kommer først og fremst til å satse på hybelbygg, leilighetsbygg, kontorbygg og hotellbygg i selskapet.

– Gjennom CSI er det allerede satt opp to pilotprosjekter i Sandefjord, like ved Torp flyplass, som har vært i full bruk et par år. Her er det etablert både et kontorbygg og et hybelkompleks – og disse byggene har fungert meget god og gitt oss mange gode erfaringer vi kan bygge videre på, sier Lohne.

Modulene blir produsert ved konsernets egen fabrikk i Kina.

– Fabrikken, som ligger i Wujin Hi-Tech Zone i Changzhou, er eid av CSI – og har vært i konsernets eierskap helt siden de bygde fabrikken for ti år siden. Her har vi full kontroll med alt fra a til å. Kvaliteten og finishen på produktet er meget god – og vi er allerede i full gang med å få sertifisert modulløsningen her i Norge, sier hun.

Det er nettopp formaliseringer som sertifisering og å få alle godkjenninger på plass Lohne har jobbet med de første månedene i sin nye stilling – og hun ser nå frem til å kunne levere de første prosjektene i det norske markedet.

– VI kan nå tilby noe helt nytt som kan gi en ny dimensjon til en rekke prosjekter som er under planlegging. Modulkonseptet passer ikke for alle typer prosjekter, men ved mange utbygginger, ikke minst med tanke på effektiv montering, vil det kunne gi store besparelser, sier hun.

Gjennom CSI er det levert to pilotprosjekter i Sandefjord, blant annet hybelbygget Campus Torp. (Klikk for større versjon)

– Mange muligheter
Lohne understeker likevel at det ikke er snakk om billige løsninger.

– Vi skal levere høykvalitetsprodukter – og dette er permanente bygg. Kunden kan selv velge hvilket utseende det ferdige bygget skal ha. Man kan bruke designet i selve stålmodulene, eller man kan kle inn bygget med ulike fasadeløsninger. Vi kan levere med saltak, trekledning, eller andre fasadeuttrykk - byggene kan settes opp i flere etasjer – og kan ikke minst monteres raskt og effektivt. Byggemetoden egner seg også i trange byområder der man i minst mulig grad skal påvirke omgivelsene. Dessuten er dette lette konstruksjoner, og dermed ideelle for påbygg av eksisterende bygg. For eksempel kan man mange steder sette på både en og to etasjer i bygg som i utgangspunktet ikke er dimensjonert for utvidelser gjennom tradisjonelle byggemetoder, påpeker hun.

Den daglige lederen sier de enten kan sette opp komplette prosjekter, eller inngå underentrepriser med entreprenører – der de kan levere deler av større utbygginger.

– Mulighetene er mange med dette konseptet, mener Lohne.

Selskapet er lokalisert på Torp i Sandefjord – men har hele det norske markedet som satsingsområde.

Modulene har internasjonale standardmål slik at de kan fraktes med både, bil eller fly - hvor det måtte være.

– Som oftest vil modulene komme med båt fra Kina, og leveres så nærme byggeplassen som mulig. Modulene kan leveres ferdig møblert helt ned til detaljer som gardiner, eller de kan innredes på byggeplassen her hjemme, sier hun.

Tunge investorer
På investorsiden i nysatsingen står blant annet Middelborg AS ved Kristian Lundkvist, som går inn som investor i morselskapet Camp Supply Holding AS, mens eiendomsmiljøer representeres i Cubes Construction AS gjennom Folksom og Bonum.

– Det er fantastisk mulighet og en stor styrke å få inn medeiere som nå skal være med og videreutvikle dette sammen med oss, sier gründerne Harald Andersen og Ole Henrik Eftedal i en kommentar.

– Vi ser på dette som en strategisk investering som sammenfaller godt med enkelte av våre prosjekter fremover, forteller Anders Bakken Eriksen, akkvisisjonssjef og partner i Bonum.

– Vi ser flere synergier i dette og det er en spennende mulighet for Folksom til å ta posisjon som tilbyder av modulære enheter, legger Pål Egeland, adm. dir. i Folksom, til.

Selskapet er i prosess med å hente inn flere ressurser til å utvikle og lede prosjektene fremover.

– Vi har allerede fått mange spennende henvendelser og vil så snart produktene er klare og sertifisert sette i gang med leveringen av prosjekter i Cubes, avslutter Britt Røed Lohne.

Kontorbygget Torp Panorama. (Klikk for større versjon)