Daglig leder Vidar Hoseth i Takringen.Rekordmange 95 deltakere var på Takringens fagmøte mandag.Styreleder Hans Jørgen Sandli i TEF.Bransjedirektør Susanne Vist i TEF.BNL-rådgiver Iwona Kilanowska delte råd om innleie og midlertidig ansetteler.Takringen klare for skisprint. Foto: Takringen

Stø kurs for Takringen inn i 2019

Rekordmange 95 deltakere var med da kjedesammenslutningen Takringen møttes denne uken for kursing i marked og regelverk.

Takringen har lagt et godt år bak seg, med en økning på 45 prosent og en omsetning på omtrent 140 millioner kroner på kjedekontoret.

De omtrent 50 taktekker- og blikkenslagerbedriftene som inngår i Takringen, hadde en sisteleddsomsetning på omtrent 850 millioner kroner i året som gikk, og daglig leder Vidar Hoseth i Takringen sier seg godt fornøyd med både året som nylig ble tilbakelagt og med utsiktene fremover.

– Vi ser at Takringen som kjede og som konsept har satt seg, og medlemmene er veldig enhetlige i hvilken vei vi ønsker å gå. Utviklingen i 2018 var kjempebra, og så langt i 2019, selv om det er tidlig, peker i riktig retning, sier Takringen-sjefen.

Oppdatert

Mandag var 95 kursdeltakere fra Takringens litt over 50 medlemsbedrifter samlet i maritime omgivelser på Drammen havn, kun fire kilometer fra Takringens kontorer i Drammen. Tema for fagmøtet var primært det gjeldende regelverket som Takringen-bedriftene må forholde seg til i arbeidshverdagen.

– Alle medlemsbedrifter i Takringen skal ha gode forutsetninger for å holde seg oppdatert på gjeldende regelverk. Vi ønsker å gå i front med den typen kunnskap, og vår visjon er å være den ledende takkjeden i Norge, sier Hoseth.

Blant talerne på fagdagen var blant andre styreleder Hans Jørgen Sandli og bransjedirektør Susanne Vist i Takentreprenørenes Forening (TEF). Vist kunne blant annet fortelle om TEFs jobb for å gjennom dialog med forsikringsbransjen og Finans Norge bedre taktekkernes anseelse hos forsikringsselskapene med tanke på bruk av åpen flamme.

Flere spor

BNL-rådgiver Iwona Kilanowska klargjorde regelverket for innleie og bruk av midlertidig ansatte, når regelverket legger opp til at entreprenørene kan bruke det og når man er i faresonen for å bryte loven.

– Programmet i år har et stort innslag av nytt regelverk og det regelverket som er rundt oss og som påvirker bedriftene som er ute og jobber. Blant annet har vi et innlegg om arbeid i høyden, med stort fokus på sikkerhet, og det er kjempeviktig. Her må alle i bransjen ta et tak. Vi er noen og femti bedrifter i Takringen, og alle er ute, og har mindre tid til å få inn dette på egen hånd. Et forum som dette er helt avgjørende for at alle skal få denne informasjonen, forteller Hoseth.

Dagen etter fagmøtet skiftet Takringen over i et mer sosialt spor, og samlet omtrent 90 stykker i matchende jakker og luer for å få med seg skisprinten i World Cup Drammen.