Ill. Volvo CE

Fjernstyrte hjullastere testes når Volvo CE får Sveriges første 5G-nett for industrien

Mandag innviet Telia, Ericsson og Volvo Construction Equipment Sveriges første 5G-nett for industriell bruk på Volvo CEs anlegg i Eskilstuna. 

Dermed blir Volvo CE en av de første i verden til å bruke 5G-teknikk for å teste fjernstyrte maskiner og autonom løsninger.

5G-nettet kommer til å benyttes ved Volvo CEs forsknings- og utviklingsanlegg i Eskilstuna for å videreutvikle løsninger for fjernstyring av anleggsmaskiner samt helt automatiserte løsninger.

- Det vil også gi økt kunnskap om hvordan oppkoblede maskiner kan skape merverdi for kunden, heter det i en melding fra Volvo CE.

- Det finnes ulike nivåer av autonome løsninger og 5G kommer til å være et viktig teknisk hjelpemiddel til for oss å jobbe med utviklingen innen dette området. Testene i Eskilstuna kommer til å inkludere fjernstyring av en konvensjonell hjullaster men også for å fortsette å gjennomføre tester av vår konseptdumper HX2, sier Melker Jernberg, adm. dir. for Volvo CE.

- Vi merker at industriens interesse for 5G er stort. Automatisering av hele strømmen muliggjør nye måter å arbeide på og store effektiviseringsgevinster. Men for å koble opp virksomhetskritiske maskiner og utstyr så trengs en løsning som kan håndtere massive datamengder og en garantert oppkobling. Det er hva 5G muliggjør, og jeg er stolt over at vi sammen med våre partnere har ledertrøyen i å ta 5G til Sverige, sier Anders Olsson, adm. dir. i Telia Sverige.

- Volvo CE, Telia og Ericsson samarbeider også allerede med å få den nyeste teknikken til å bidra til en sikrere og mer effektiv gruvedrift og sommeren 2018 gikk Volvo CE inn i Telias 5G partnerprogram, heter det i meldingen. Lærdommen fra testene i Eskilstuna forventer Volvo CE å kunne spre ut i hele sin globale virksomhet.