Illustrasjonsfoto: Kruse Smith

Kruse Smith flytter fra Haugesund og samler virksomheten i Rogaland

Kruse Smith Entreprenør har besluttet å flytte virksomheten ved selskapets distriktskontor i Haugesund. Rundt 30 personer blir berørt av omleggingen.

Selskapet skal imidlertid fortsatt konkurrere på aktuelle entreprenøroppdrag på Haugalandet, men dette arbeidet vil bli ledet fra regionens hovedkontor i Stavanger.

– Kruse Smith har i sin nye strategi besluttet å prioritere større prosjekter med et volum som bidrar til forsvarlig fortjeneste. Analyser som er gjennomført viser at Haugalandet over tid ikke har tilstrekkelig med prosjekter av en størrelse som gjør det økonomisk bærekraftig med egen lokal organisering, heter det i en melding fra selskapet.

Kruse Smith-konsernet har hatt negative tall de to siste regnskapsårene og også 2018 har vært krevende. Svært svake tall for både eiendom- og entreprenørdelen av virksomheten i Region Vest er en av hovedårsakene til dette.

- Til sammen har entreprenørselskapet tapt cirka 90 millioner i Region Vest de siste to årene. Flyttingen av distriktskontoret i Haugesund må sees i sammenheng med behovet for å organisere virksomheten mer effektivt og redusere kostnadsbasen, melder selskapet.

Flyttingen av distriktskontoret vil bety at både funksjonærer og fagarbeidere blir overtallige. Cirka 30 personer blir berørt av omleggingen.

– Det er etablert formelle prosesser med de tillitsvalgte med sikte på avslutning av arbeidsforhold i henhold til lov -og avtaleverk. NAV og andre offentlige instanser er informert og involvert blant annet i arbeidet med å følge opp overtallige. Kruse Smith vil også jobbe opp mot andre aktører i bransjen på Haugalandet for å hjelpe ansatte over i annet arbeid, skriver selskapet.

Kruse Smith samler nå hele fagmiljøet innen entreprenørdelen i Stavanger, men skal gjennomføre prosjekter i hele Rogaland.