Bygg 4.0

StedOslo, Norge
ArrangørSINTEF Byggforsk
Fra08.05.2019
Til08.05.2019
TidspunktOnsdag kl 8.00 - 16.00

Konferansen Bygg 4.0 fokuserer i år på datadrevet innovasjon og nye digitale forretningsmodeller for byggenæringen.

Digitale teknologier, ofte i kombinasjon med andre muliggjørende teknologier, bringer med seg nye muligheter for jobb- og verdiskaping.

Det blir nå produsert mer data hver uke enn det ble i hele forrige årtusen. Store mengder data inngår i produksjonsprosesser og forretningsmodeller som blir stadig mer verdifulle for landenes økonomi.

– Det er likevel evnen til å omgjøre data til innsikt som vil avgjøre hvilke næringer og selskaper som gjør suksess i fremtiden. Med eksponentiell vekst av data – fra sensorer, rapporter, bilder, video, lydspor med mer – vil støtte fra kunstig intelligens bli helt nødvendig for å skille det uvesentlige fra det vesentlige, sier forskningsleder i SINTEF Byggforsk, Petra Rüther.

Digitalisering er drevet frem av økt datakapasitet og regnekraft, og omfatter blant annet teknologier som tingenes internett, stordata, skyløsninger og kunstig intelligens.

– Men få i byggenæringen har klart å utnytte potensialet i datadrevet innovasjon til fulle. Det skyldes blant annet barrierer mot å ta i bruk nøkkelteknologier, spesielt i mindre bedrifter, sier seniorforsker Nathalie Labonnote.

Konferansen tar utgangspunkt i nye forretningsmuligheter innen digitalisering av byggenæringen, og setter fokus på hva digitalisering betyr for de ulike aktørene i bygg-, anlegg- og eiendomssektoren i samarbeid med andre sektorer – blant annet IKT- og finansbransjen.

Foredrag fra både forskningsinstitutter og bedrifter skal vise veien til suksess innen digitalisering. Etter foredragene inviteres det til en aktiv og engasjerende workshop som er åpen for alle.

– Vi har forberedt et spennende program med inspirerende foredrag før lunsj, fulgt av en workshop hvor vi håper å konkretisere flere prosjektidéer med innovative bedrifter, sier Labonnote.

Ytterligere informasjon og påmelding