Regionsjef i EBA Agder, Petter Blomkvist. Foto: EBA

Petter Blomkvist slutter i EBA Agder

Regiondirektør Petter Blomkvist slutter i EBA Agder.

Det skriver Entreprenørforeningen – Bygg og Anlegg (EBA) i en pressemelding onsdag.

– Jeg opplever det som godt å ha tatt en beslutning. Det er imidlertid vemodig å forlate en spennende stilling i Norges beste bransje, en bransje med et helt unikt kollegialt miljø. Jeg opplever det samtidig som helt naturlig at jeg etter 9 år kjenner på behovet for å gjøre noe helt nytt og annerledes, uttaler Blomkvist i pressemeldingen.

– Vi har fått til mye de siste årene. For det første så har vi etablert et unikt mannskap som leverer med høy servicegrad ut mot medlemsbedriftene, og et godt samarbeid med myndighetene rundt vårt lærlingearbeid. Av konkrete resultater så har det vært god utvikling rundt bransjens seriøsitetsarbeid, etablering av livreddende regler, standard verneombudskurs for lærlinger, etablering av tidenes beste utdanningsmesse i Agder og sterkt fokus på fleksible utdanningsveier for å nevne noe. EBA opplever at vi er en bransjeforening som blir spurt til råds og invitert til dialog på saker som angår vår næring, sier han videre.

Blomkvist sier i pressemeldingen at etterfølgeren hans i EBA Agder vil få flere oppgaver å bryne seg på, blant annet hvordan å få opp kvinneandelen i næringen, motarbeide arbeidslivskriminalitet, tilpasse seg ny regionreform, opprettholde bærekraft- og innovasjon, og sørge for god rekruttering til næringen.

Styreleder Jon Syrtveit i EBA Agder sier i pressemeldingen at han synes det er beklagelig at Blomkvist gir seg, men ønsker ham lykke til videre. Han forteller at styret umiddelbart starter jobben med å finne en ny regiondirektør for Agder.

– EBA ønsker en allrounder som nåværende leder, som kan fortsette å markere grunnlaget foreningen har etablert innenfor næringslivs- og utdanningspolitikk, og som kan kommunisere og utvikle bransjens behov, utfordringer og rammebetingelser i det offentlige rom, sier Syrtveit.